Svensk Orientering logotyp
08.05.2016

Ledarna höll undan i juniorklasserna

Orientering
Även i juniorelitklasserna var det de som startade först som var först i mål. Vinnare blev Isac von Krusenstierna, Stina Nordin, Simon Hector och Tilda Johansson.

Det var många som fick slita rejält på den sista etappen på Swedish League i Ockelbo.
Och värmen skapade extra utmaningar. En av de som fick uppleva detta var Tilda Johansson som vid varvningen med en kvarts löpning kvar av loppet ledde klart:
- Jag drog snett på den sista riktigt svåra kontrollen. Det är klart att det var stressande att inte hitta den, och detta samtidigt som jag hörde att speakern pratade om att jag inte hittat kontrollen. Det var riktigt tufft i dag. Jag passade på att springa i varenda mosse för att svalka mig, säger Orionlöparen som trots missen inte hade några problem att hålla undan.
Segermarginalen till tvåan Elin Carlsson blev närmare tre minuter. Linnea Golsäter blev tvåa.
I den äldsta herrjuniorklassen gick Simon Hector ut i ledning:
- Jag inledde bra, men på den tredje kontrollen gled jag iväg för lång. Där försvann två-tre minuter. Sen fick jag slita mot slutet på grund av värmen, men jag är glad att det räckte hela vägen. Det har varit en ganska strulig vår. Jag har haft problem med ett öga samt att jag missat några tävlingar i Swedish League och natt-SM på grund av sjukdom. Nu hoppas jag att det flyter på fram mot sommarens stora mål som är junior-VM, säger Hector som tog sin tredje totalseger i Swedish League. Anton Forsberg var minuten bakom Hector i mål och Oscar Leinonen kom trea.
I H18 var det en kamp mellan de tre kompisarna från Orienteringsgymnasiet i Sandviken Isac von Krusenstierna, Jesper Svensk och Simon Imark:
- Vi tränar tillsammans varje dag. Men när vi är i skogen så är vi konkurrenter. Jag la fokus på tekniken i början av loppet. På långsträckan höjde jag tempot. Jag har gjort ett riktigt bra lopp. Har kanske missat totalt 30 sekunder, säger von Krusenstierna.
Gladaste totalvinnaren var Sundsvalls Stina Nordin:
- Det var så härligt att vinna. Men jag var osäker på slutet, jag fick höra att jag var i ledning med 40 sekunder vi d varvningen. Och jag tänkte att om dom kommer ikapp så orkar jag aldrig. Men de kom aldrig ikapp, säger Nordin som fick sällskap av klubbkamraten Hanna Hugosson på pallen. Tvåa kom Isa Envall.

D20: 1) Tilda Johansson, Orion, 59.38, 2) Elin Carlsson, Pan-Kristianstad, +2.44, 3) Linnea Golsäter, Eksjö, +10.05, 4) Hanna Lindström, Tranan, +10.14, 5) Isabel Salén, Mora,+ 10.38.
H20: 1) Simon Hector, Snättringe, 66.09, 2) Anton Forsberg, Långhundra, +1.09, 3) Oscar Leinonen,  Kolmården, +4.32, 4) Filip Jacobsson, Tisaren, +5.28, 5) Filip Grahn, Hestra, +5.34.
D18: 1) Stina Nordin, Sundsvall, 51.21, 2) Isa Envall, Hakarpspojkarna, +0.32, 3) Hanna Hugosson, Sundsvall, , +0.54, 4) Vilma von Krusenstierna, Kåre, +4.05, 5) Myrra Carlsson, Orion, +4.20.
H18: 1) Isac von Krusenstierna, Kåre, 48.004, 2) Jesper Svensk, Stora Tuna, +3.25, 3) Simon Imark, Tullinge, +3.34, 4) Henrik Johannesson, Ronneby, +10.13, 5) Victor Imark, Tullinge, +12.01.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter