Svensk Orientering logotyp
26.08.2017

Linus Mood avslutade med bästa blågula placeringen

Mountainbikeorientering
Svensken nia i "småklurig" VM-avslutning. Hamnade bland de tio bästa trots misstag på sprinten i Litauen.

Det blev ett lyckligt slut för landslaget när VM i Litauen avrundades med sprint. Linus Mood kom nia i herrseniorernas lopp och ordnade därmed Sveriges bästa placering på hela mästerskapet (bortsett från juniorernas sjätteplats i stafett).

– Vi som trupp gör väl vårt bästa VM hittills. Det bör värderas rätt högt. Två topp 10-placeringar (Marcus Jansson kom tia på gårdagens långdistans) har vi inte haft förut. Och varken jag eller Marcus slutar väl utvecklas ännu. Klassen har höjts, säger Linus Mood.

Dagens sprintbana beskriver han som "småklurig". Det bjöds på väldigt varierade former av orientering då de tävlande åkte mellan skogsmiljö och bostadsområden.

Varför passade banan dig?

– Jag var egentligen inte alls nöjd när jag gick i mål men alla andra verkar ju ha bommat, hehe. Jag hade en miss på kanske 35 sekunder tidigt i loppet och det brukar man inte ha råd med på sprint.

Linus Mood tycker att niondeplatsen på sprinten blev något av en revansch då han kraschade på långdistansen och förlorade flera placeringar.

VM i Vilnius är därmed över. Samtliga resultat från mästerskapet hittar du via den här sidan (klicka på respektive distans för att nå resultatlistorna).

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter