29.03.2024

Max Peter Bejmer Starkast på årets första Swedish League

Orientering
Årets Swedish League-säsong rivstartade idag med en tuff långdistans i Göingeskogarna nordväst om Immeln. För herrseniorerna väntade 14.9km och allra snabbast var IFK Göteborgs Max Peter Bejmer.

Det var en härlig start på årets påskhelg då långfredagsmorgonen bjöd på sol och 10 grader. Elitklasserna startade längst sjön Immelns östra strand och bjöd sedan på några rejäla långsträckor där vägvalen skulle bli avgörande.  

Max Peter Bejmer, IFK Göteborg vann en knapp halv minut före Gustav Bergman, OK Ravinen och trea blev fransmannen Elias Guilhem, Halden SK. Bejmer berättade att han fick lite draghjälp av landslagskollegan Emil Svensk som han lyckades springa ikapp med två minuter.

– Jag hade väl egentligen ett mål med dagen, och det lyckades man ju med, säger Bejmer med glimten i ögat och fortsätter.
– Men sen fick jag faktiskt se mig ifrånsprungen här i slutet, den där killen kan ju springa fort i skogen..

Bejmer berättade att han hade en riktigt bra känsla i kroppen och lyckades hålla ihop det hela vägen, vilket räckte till seger på dagens långdistans.

Edvin Nilsson

I H20 Elit slog Edvin Nilsson, Långhundra IF till med ett kanonlopp och när han gick i mål på tiden 63.37 så tog han ledningen med över elva minuter. När alla gått i mål så blev segermarginalen 1 minut och 32 sekunder före OK Orions Axel Bratt. Tredjeplatsen tog hemmahoppet Svante Selin.

– Det har gått väldigt bra tekniskt. Det var väldigt bökigt så det är svårt för alla att få någon fart, men jag tyckte jag gjorde det bra, sa vinnaren Edvin efter loppet.


Ludwig Rosén
I H18 elit var det Göteborg-Majornas Ludwig Rosén som tog segern med knappa halvminuten före OK Tyrs Anton Jonsson. Han berättade att han inledde osäkert i det detaljrika området längst sjön men tog sedan igen tid på långsträckorna.

– På långsträckorna försökte jag ta så lite höjd som möjligt och undvika de steniga partierna. Det blev både runt och rakt på idag, berättade Rosén i speakern efter loppet.

Imorgon fortsätter påskhelgen och Swedish League med medeldistans och precis som idag går det att följa tävlingen live via IOF TV

M21, 14 900 m:
1) Max Peter Bejmer, IFK Göteborg Orientering, 1.22.45,
2) Gustav Bergman, OK Ravinen, 1.23.14,
3) Guilhem Elias, Halden SK, 1.23.26.

H20 Elit, 10 990 m:
1) Edvin Nilsson, Långhundra IF, 1.03.37,
2) Axel Bratt, OK Orion, 1.05.09,
3) Svante Selin, FK Göingarna, 1.05.28.

H18 Elit, 8 930 m:
1) Ludwig Rosén, Göteborg-Majorna OK, 57.17,
2) Anton Jonsson, OK Tyr, 57.44,
3) Sondre Olaussen, Oppsal Orientering, 58.55.

RELATERADE NYHETER

Emil Svensk för Stora Tuna OK till seger på Stigtomtakavlen tillsammans med sina lagkamrater. Från vänster: Viktor Svensk, Anton Forsberg, Henrik Johannesson samt skymda; Jesper och Joakim Svensk.
60 år sedan sist – fixar Emil Svensk och Stora Tuna en ny Tiomilaseger?
Hanna Isac
Hanna Lundberg och Isac von Krusenstierna knockout-sprintvinnare
Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Fler nyheter