Svensk Orientering logotyp
13.08.2014

Mora bjuder in till Svenska MTBO-cupen

Mountainbikeorientering
Kommande helg arrangerar IFK Mora OK nästa deltävling i Svenska MTBO-cupen. Cupen går nu in i ett avgörande läge då det efter Moras tävling endast återstår finalen i Falun. Så här kan läget inför de två avlutande deltävlingarna sammanfattas.

Efter 7 st deltävlingar av årets Svenska Cupen MTB-O börjar det utkristallisera sig vilka åkare som har med pallplatserna i slutställningen att göra.

Ingrid Stengård damfavorit i Mora

I avsaknad av internationellt motstånd på SM-tävlingarna i Eksjö gick Cecilia Thomasson som förväntat upp i topp i damernas seniorklass. Hon passerade Emily Benham och utökade avståndet till både Ingrid Stengård och Olga Vinogradova. Sanna Wallenborg klättrade upp till en tredje plats efter två pallplatser på SM. Inför den näst sista deltävlingen i Mora till helgen så är Ingrid Stengård den enda i toppstriden bland damseniorerna som kommer till start så hon får gälla som huvudfavorit och har chansen att ta sig upp till en andra plats inför cupavslutningen i Falun i mitten av september.

Ohlsson och Frisk i hård kamp

Herrseniorklassen fick också en ny ledare efter SM-helgen. Rickard Ohlsson blev SM-kung med två guld och ett brons och fick därigenom med sig en hel del cuppoäng och passerade Anders Frisk som varit i ledning tidigare under säsongen. Richard och Anders har ryckt ifrån i toppen och det kommer att bli en hård kamp mellan dem på den näst sista cuptävlingen i Mora. Just nu skiljer endast 5 poäng mellan dem och vi får se vem som skaffar sig det bästa utgångsläget inför finalen i Falun. Marcus Hylén och Linus Mood kommer också till start i Mora och båda jagar Marcus Jansson som förnärvarande ligger på bronsplatsen i totalen.

Kajsa har redan avgjort damjuniorernas

Kajsa Engström har redan avgjort damernas juniorklass genom att gå upp på maximala 300 poäng efter SM-helgen. Katarina Hammas, Jennifer Anderson och Rebecka Hylander får göra upp om de andra pallplatserna i cupen. Alla fyra kommer att vara med i Mora där viktiga poäng står på spel inför slutstriden i Falun.

En trio herrjuniorer gör upp om topplaceringarna

I herrarnas juniorklass har en trio tagit greppet om de slutliga pallplatserna. Det är Sebastian Svärd som behåller ledningen efter SM-tävlingarna tätt följd av Pontus Kullin Alfredsson och Filip Bergström. Här kommer det också att bli en hård kamp på deltävlingen i Mora om positionerna inför Falufinalen.

MTBO-sporten växer

Redan nu kan vi se att årets cupupplaga kommer att sätta rekord när det gäller antal deltagare i de olika klasserna. Totalt är det en ökning med 26 % där det rekordstora deltagarantalet på deltävlingarna vid O-Ringen i Skåne bidrog med många både internationella och nationella deltagare. Det innebär att det är fler som har fått upp ögonen för MTB-O sporten vilket känns väldigt roligt.

Här hittar du totalställningen av Svenska MTBO-cupen

Här hittar du all information om Moras tävling

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter