Svensk Orientering logotyp
07.05.2016

Premiärvinnare i Svenska Cupen i MTBO

Mountainbikeorientering
Den svenska MTBO-säsongen har dragit igång på allvar i och med årets första deltävling i Svenska Cupen. Premiärtävlingen genomfördes i Enhörna norr om Södertälje med SNO som arrangörer. I den snabbcyklade terrängen var premiärvinnarna mestadels väntade med något undantag.

Marcus Jansson fina form håller i sig.

I herrarnas seniorklass tog Marcus en klar seger före Linus Mood och Sebastian Svärd. ”Det var ett okey lopp även om jag gjorde några misstag.  Till skillnad mot de två tävlingarna torsdag och fredag så tryckte jag på bättre idag och kroppen svarar bra”.

Finsk seger i D21

Ingrid Stengård som ofta tävlar i Sverige tog även hon en klar seger, här före Sara Forsgen och förstaårssenioren Kajsa Engström.  Ingrid som startade bland de första i tävlingen stötte på motorcrossåkare på de smala stigarna, men de drog sig hänsynsfullt tillbaka när de såg att det var en tävling på gång. ”Jag hade fel fokus då och då eftersom min bakdämpare inte fungerade och jag försökte välja spår som inte var så skumpiga, och då glömde jag bort själva orienteringen”. Ingrid kommer troligen inte vara med i slutstriden av cupen då flera deltävlingar krockar med andra tävlingar, exempelvis finska landslagsuttagningar.

Överraskning i H17-20

I Herrjuniorklassen tog Emil Ljungemyr en överraskande seger före Hampus Larsson och Douglas Fransson Lee. På ett sätt var segern kanske inte så överraskande då Emil även vann en deltävling förra året men han har inte tävlat så flitigt sedan dess. Med Emil med i leken så blir en tuff juniorklass ännu tuffare.

Erica Olsson starkast i D17-20

Även Ericas seger bland damjuniorerna var klar och med marginal. Närmast bakom var Erika Duhlbo och Emmy Albinsson. Erica var i stort sett nöjd med loppet även om det inte var ett topplopp.

Arrangörerna bjöd på speciell karta.

Arrangörerna SNO hade hittat ett lämpligt område för MTBO med mestadels snabba och hårda stigar och en del vägar. Till skillnad mot andra kartor med MTBO-norm så var denna karta till största delen helt nyritad och för just MTBO. Det märktes bland annat på att den inte innehöll så mycket höjd- och sankmarksdetaljer vilket gjorde den väldigt lättläst.

Nu väntar i morgon söndag deltävling två i cupen med Järfälla OK som arrangör.

Här är alla resultat från dagens tävling.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter