Svensk Orientering logotyp
25.09.2014

Sara Hagström springer världscupfinalen

Orientering
Sara Hagström vann tre guld på junior-VM i somras. Nästa vecka springer hon världscupfinalen i Schweiz. Sara kommer in i laget då Karolin Ohlsson tackat nej på grund av skada.

Nästa helg avgörs världscupfinalen i schweiziska Liestal. På fredagen är det dags för sprintstafett, och på helgen är det individuella tävlingar i medeldistans och sprint.
Järlas Karolin Ohlsson kan inte hänga med till Schweiz, anledningen är en fotskada. In i gänget kommer Sara Hagström.
Falköpingslöparen Hagström har gjort en fantastisk säsong. Vid junior-VM i Bulgarien i somras vann hon tre guld, och så sent som i helgen vann hon långdistansen i junior-SM. Hon visade också att hon håller väldigt hög klass även på seniorsidan genom sina insatser vid Euromeeting där hon vann sprinten och kom fyra på medeldistansen.
- Det kommer att vara väldigt värdefullt för Sara att få erfarenhet att tävla internationellt på seniorsidan. Sara är en löpare med väldigt hög potential, säger landslagschefen Håkan Carlsson.
- Bara de 40 bästa i den totala världscupen får springa söndagens sprint, så om Sara får springa den beror helt på hur det går i lördagens medeldistans. Så medeldistansen kommer att bli hennes huvudfokus, sprinten skulle vara en bonus, fortsätter Carlsson.
Sara Hagström har ett år kvar som junior. Samtidigt som världscupfinalen i Schweiz avgörs genomförs JEC i Belgien. I och med att Hagström tackar nej kommer Agnes Leo, Bredaryd in i JEC-truppen.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter