Svensk Orientering logotyp
19.08.2015

Sprintbrons till Thomasson!

Mountainbikeorientering
Cecilia Thomasson som blev världsmästare på sprintdistansen 2013 lyckades inte upprepa den bedriften, men nära nog under onsdagen när hon knep bronset på VM i tjeckiska Liberec.

Sprintloppet avgjordes i den lilla staden Turnov och åkarna hade hållits i karantän innan loppet för att ge rättvisa förhållanden.

Det myckna regnandet de två senaste dagarna gjorde den blandade park-, skog-, och stadsmiljön utmanande för cyklisterna. Sveriges storstjärna med tidigare guld i både medel och sprintdistans, Cecilia Thomasson från Östersund blev till slut den av svenskarna som också lyckades bemästra detta bäst.

Efter ett starkt lopp, med ett fåtal mindre snabba vägval, blev marginalen till hemmaåkaren Martina Tichovska 57 sekunder medan silvermedaljören Susanna Laurila, Finland, var ynka två sekunder före Thomasson.

- I dag var det väldigt tight orientering och snabba beslut som gällde. Jag tror väl att jag lyckades ta de snabba besluten jag inte klarade på medeldistansen, hade bra tryck i benen och dessutom pluggat på gamla kartor innan så jag kände igen stora delar av terrängen, berättar Thomasson.

Under tiden fram till VM har hon även passat på att tävla utan karta på cykeln och det framgångsrikt. Hon plockade hem SM-guld i såväl cross-country som downhill tidigare i somras. Frågan är varifrån mångsidigheten kommer

- Kanske åldern? Jag har ju tränat på bra i många år och har väl rutinen för att kunna vara såpass mångsidig.

Närmast i VM väntar en vilodag innan det är dags för långdistans och sedan stafett.

- Det ska bli kul, jag ska köra hur fort som helst, och rätt också. Sedan kommer en jättekul stafett, avslutar Thomasson.

Den bästa av de svenska herrseniorerna var Marcus Jansson på plats 33. I den klassen segrade italienaren Luca Dallavalle före Vojtech Stransky, Tjeckien och Lauri Malsroos, Estland.

Ny medalj för Sandberg

Junioren Oskar Sandberg lyckades återupprepa tosdagens bedrift med att ta sig upp på pallen. Denna gång blev det en bronspeng för Sandberg som var 33 sekunder efter segraren Angus Robinson från Australien. 

Bästa svenska damjunioren var Rebecka Hylander på plats 15.

 

Resultat hittar du HÄR

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter