Svensk Orientering logotyp
22.04.2016

Trivsam terräng för Runesson och Strand: "Rejäl orientering"

Orientering
Till helgen rullar Swedish League vidare när OK Alehof och Kungälvs OK arrangerar en lång- och en medeldistans i skogar norr om Göteborg. Runt 1300 löpare är anmälda både lördag och söndag och den svenska eliten är givetvis på plats.

Efter premiärhelgen i Skåne fortsätter Swedish League med orientering i Göteborgstrakten, i Alafors närmare bestämt.

På lördagen står långdistans på programmet och på söndagen väntar en medel. Allt i en terräng som borde passa damettan i Swedish League-sammandraget som hand i handske.

- Absolut. Göteborgsterrängen passar mig väldigt bra. Jag gillar generellt fysiskt tuff och tekniskt krävande terräng, säger Lina Strand, Göteborg-Majorna OK, som toppar totalen före närmast jagande Nadiya Volynska, OK Orion, och Alva Olsson, Linköpings OK.

- Formen är okej, men det här är samtidigt lite av mellanperiod. Efter uttagningstävlingarna i Skåne försökte jag återhämta mig lite, men sedan har jag ändå tränat på hyfsat med tanke på att det är ett tag kvar till EM.

- Jag vill köra på och få ut så mycket som möjligt av den här helgen. Behåller jag ledningen i totalen tar jag det som ytterligare positiv feedback.

Även på herrsidan hittar vi en hemmalöpare högt upp i sammandraget. Johan Runesson, också han representerande GMOK, ligger trea i totalen, efter Albin Ridefelt, OK Linné, och Martin Regborn, Hagaby GoIF.

- Den här helgen ser jag verkligen fram emot! Jag var besviken efter Brösarp och känner att det ska bli skönt att få ta lite revansch, säger Johan Runesson, som efter Skåne och ett par tävlingar i Danmark välkomnar terräng med lite mer tuggmotstånd.

- Nu blir det mer kuperat och en mer varierad rytm. Rejäl orientering som passar mig. Jag har märkt att så fort jag tävlar i Västsverige hamnar jag högt upp i resultatlistan.

- De här tävlingarna tycker jag egentligen är de mest relevanta inför VM på hela året. Visst, Kvillebyns kanske är ännu mer relevant vad gäller terräng, men det är ju först nu, när vi närmar oss Tiomila och några internationella tävlingar, som folk ska börja prestera och visa något, säger Runesson.

Lördagens startlista hittar du här

Söndagens startlista finns här

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter