Svensk Orientering logotyp
05.03.2015

Vi söker arrangörer till SM i orientering 2019 – 31 mars sista ansökningsdag

Orientering
Nu är det hög tid att söka SM-arrangemang 2019 i grenen orientering. Senast den 31 mars vill vi ha in er ansökan. Här nedan har vi samlat information om vad intresserade klubbar och distrikt bör beakta.

Framförhållningen att söka SM är numera fyra år innan tävlingsåret. På tävlingskonferensen i Södertälje i november beslutades att sista ansökningsdatum är 31 mars. Detta sammanfaller då med sista ansökningsdatum för Swedish League (2017) och för nationella tävlingar (2016), se andra nyheter.

- För er som funderar på att söka har vi samlat information här på hemsidan (se länk längre ned). Infon inkluderar vad ansökan ska innehålla samt vilka kriterier som ligger till grund vid bedömningen, förklarar Tommy Eriksson, ansvarig för värdetävlingar på Svenska Orienteringsförbundet.

Sök SM som klubb eller distrikt

Det går utmärkt att söka både en enskild SM-tävling eller flera. Det går också att söka som enskild klubb, flera klubbar i samarbete eller som ett helt distrikt. Om ni söker som en eller flera klubbar, tänk på att ansökan alltid ska passera distriktet.

Det är också möjligt att gå ihop med klubbar utanför distriktsgränserna, men även där gäller det att ansökan går via aktuella distrikt.

Vissa restriktioner gäller för långdistansen, medeldistansen och stafetten.

- Dessa vill vi även fortsättningsvis gärna hålla ihop både tids- och disciplinmässigt och förlägga till mitten eller slutet av september, förklarar Tommy Eriksson.

Övriga discipliner som natt och ultralång distans kan arrangeras på annan plats, eller i ett annat distrikt, men Svenska Orienteringsförbundet ser gärna att vissa delar beaktas vid separata ansökningar.

- Vi ser en klar fördel i att natten arrangeras på våren före Tiomila och att vi kan erbjuda möjlighet att samma helg arrangera en World Ranking Event, antingen som enskild klubb eller tillsammans med annan klubb, säger Eriksson.

Ultralång-SM har stor utvecklingspotential.

- För den ultralånga distansen ser vi med tillförsikt fram mot nya idéer och att arrangemanget utvecklas mot att arrangeras i annorlunda terräng, kanske ute på öppet hedlandskap eller i fjällterräng, alternativt lågfjällsterräng, under sommaren.

Även USM-arrangör för 2018 sökes

Det saknas fortfarande arrangör för USM 2018.

- SM 2018 har tilldelats Smålands OF och Jönköpingsalliansen, men vi saknar fortfarande arrangör för USM. Här tar vi tacksamt emot ansökningar, uppmanar Eriksson.

Fakta och länkar
Mer information om att söka SM hittas under Arrangera och sedan Att söka tävling.

Mer information om SM finns på SM-hemsidan.
Där finns bland annat fakta om arrangörer som tilldelats SM 2015-2018.

Tävlingar att söka och sista ansökningsdag
SM 2019 – sista ansökningsdag 31 mars 2015
USM 2018 – sista ansökningsdag 31 mars 2015
USM 2019 – sista ansökningsdag 31 mars 2015

Ansökningarna skickas till Tommy Eriksson, tommy.eriksson@orientering.se

Frågor?
För frågor om SM, kontakta Tommy Eriksson, tommy.eriksson@orientering.se eller 0705-76 02 67 under kontorstid.

För mer regelspecifika frågor, kontakta Niklas Wrane, niklas.wrane@orientering.se eller 0706-70 81 05 under kontorstid.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter