In English
Hoppa till sidans innehåll

Livebevakning och bildproduktion


Våra största tävlingar bjuder i princip alltid på någon form av livebevakning. Det blir även allt vanligare med bildproduktioner.

Livebevakning på Internet

Hit räknas ofta liveresultat, streamat speakerljud och GPS-uppföljning. En del arrangörer erbjuder också publicering av fotografier från tävlingen och ibland även rörliga bilder från en eller ett par fasta kameror. Gemensamt för all typ av livebevakning är att du som publik aktivt väljer vilken information du vill ta del av.

Kontakt livebevakning

All kontakt kring livebevakning sker med IDK och Henrik Skoglund.

Telefon: 0732-55 84 80

E-post: This is a mailto link

Liveresultat

Svenska Orienteringsförbundet har ett samarbetsavtal med Stora Tuna och Peter Löfås som tillhandahåller tjänsten Liveresultat. Avtalet innebär att Liveresultat används till de tävlingar som arrangeras på uppdrag av SOFT, men också att tjänsten kan användas gratis av övriga arrangörer.
- Ta mig till Liveresultat

Streamat speakerljud

Här har SOFT ett samarbetsavtal med HRNK Heavy Industries och Henrik Persson som erbjuder att i realtid sända ut speakerljud på Internet från tävlingar. Avtalet innebär att tjänsten används till de tävlingar som arrangeras på uppdrag av SOFT, men också att tjänsten kan användas gratis av övriga arrangörer.
- Ta mig till HNRK Heavy Industries

GPS-uppföljning

Från och med 2017 har SOFT ett samarbetsavtal med IDK och Henrik Skoglund avseende hyra av GPS-enheter till SM och Swedish League. SOFT äger inte längre några egna enheter. IDK erbjuder även uthyrning av enheter till andra arrangörer.

Enheterna är programmerade att fungera ihop med GPS-tjänsten Livelox, men kan programmeras om för att fungera med andra GPS-tjänster.

För kontakt med IDK, se ovan.

 

Bildproduktion

Med bildproduktion menar vi en producerad sändning. En producent ansvarar för att publiken på arenan och/eller hemma framför teven/datorn får tillgång till rörliga kamerabilder, resultat, GPS och annan information. Publiken kan själv inte välja vad som ska visas utan tar passivt emot vad som erbjuds.

Grafikdator att hyra

Svenska Orienteringsförbundet äger en grafikdator som till exempel kan visa tider från mellantidskontroller på en storbildskärm.

Hyra för grafikdatorn är 1500 kr + frakt per tävling. Kontakta Henrik Skoglund, se ovan, för mer information.

Uppdaterad: 23 NOV 2017 11:41 Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link