In English
Hoppa till sidans innehåll

Hur valdes leverantör av Livelox och varför kostar tjänsten pengar?


Vad är Livelox?

Livelox är en tjänst för GPS-uppföljning i realtid och för efterhandsanalys. Tjänsten är frivillig att använda för klubbar och individer.

Upphandling och val av leverantör

Utifrån den kravspecifikation som togs fram upphandlades ett antal potentiella leverantörer, både leverantörer av befintliga gratistjänster och nya potentiella konsultbolag. Upphandlingen visade att en gratistjänst, eller en anpassning av nuvarande gratistjänster, inte var en gångbar väg att gå.

Till slut valde SOFT, i samarbete med O-Ringen AB, mellan två leverantörer. Vid val av leverantörer av tjänster och produkter generellt har SOFT som policy att prioritera användarvänlighet, tillgänglighet och långsiktighet. Med lång erfarenhet av att utveckla IT-system för svensk orientering, bland annat Eventor, föll valet på Knowit i Uppsala.

Finansering via licens

För att finansiera Livelox sågs en licenskostnad som den bästa lösningen. I en enkät som O-Ringen genomförde gavs 1302 svar, varav 74 % ställde sig positiva till att betala 299 kr/år för tjänsten, 19 % var beredda att betala men bara 135 kr/år. Ca 7 % ville inte alls betala för en sådan tjänst.

Med det som underlag valde Knowit att gå in i samarbete med SOFT och O-Ringen för att utveckla Livelox.

Äganderätt och återbäring till SOFT

Tjänsten är utvecklad av Knowit som också står för hela utvecklingskostnaden. Tjänsten är integrerad mot Eventor och kartregistret Omaps som SOFT äger. Återbäring sker till SOFT och O-Ringen för utvecklingen av Eventor och Omaps, samt för marknadsföringen av Livelox mot orienteringsrörelsen. Bedömningen är att SOFT och O-Ringen kommer att gå plus minus noll. 

Uppdaterad: 03 NOV 2015 15:26
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link