In English
Hoppa till sidans innehåll

650 kartor i Omaps

25 NOV 2016 14:07
I svensk orienterings karttjänst Omaps finns nu 650 kartor uppladdade. Har ni ännu inte laddat upp era kartor i klubben så är det hög tid.
  • Skapad: 25 NOV 2016 14:07

Vad kan passa bättre än att i novembermörket ladda upp er klubbs kartor till svensk orienterings karttjänst Omaps?

I detta nu finns det 650 kartor uppladdade - kartor som kan nås bland annat av nya Orientering.se, där de visas i sökfunktionen Hitta orientering.

Även GPS-tjänsten Livelox hämtar sina kartor från Omaps.

Du som uppladdare och kartägare bestämmer i lugn och ro vilka tjänster som ska få tillgång till vilka kartor och i vilken upplösning. Svenska Orienteringsförbundet kommer aldrig att delge kartan till tredje part utan kartägarens godkännande. Eventuell upphovsrätt på kartor kvarstår alltid hos kartägaren.

Som uppladdare kan du också bestämma vem i klubben, eller utanför klubben, som ska få administratörsrättigheter till kartan. Det ställer du in i Omaps.

Fördelar med Omaps

Den stora fördelen med Omaps, jämfört med Kartbanken som fanns tidigare, är att det är den faktiska kartan som är uppladdad och att den är rätt positionerad från början. Det gör våra kartor mer lättillgängliga, såväl externt för allmänheten som internt inom orienteringsrörelsen. Positioneringen är också ofta en förutsättning för att andra kartbaserade tjänster ska kunna ta del av kartan.

Listvy på gång

Det planeras också för en listvy för alla kartor i Omaps så att Omaps kan användas mer som ett kartregister, både för klubbar och distrikt. Här kommer det att finnas möjlighet

Externa länkar

- Omaps
- Orientering.se med sökfunktionen Hitta orientering
- Livelox
- Kartbanken (om ni vill kopiera över kartinformation till Omaps)

Frågor

Frågor av allmän karaktär ställs till undertecknad. Tekniska frågor ställs till This is a mailto link

Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons