In English
Hoppa till sidans innehåll

Länkar


Naturvårdsverket
Allemansrätten är en unik möjlighet att röra oss fritt i naturen. Med rätten följer också krav på hänsyn och varsamhet. Naturvårdsverket sammanfattar allemansrätten i orden ”Inte störa – inte förstöra”.

Naturvårdsverkets kartverktyg: Skyddad natur

Skogsstyrelsen  
Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Den ansvarar för att den svenska skogspolitiken förs ut och förverkligas i praktiken av de som äger och brukar skogen. 

Skogsstyrelsens kartverktyg: Skogliga grunddata 

Skogsstyrelsens redovisning av värdefulla skogsområden: Skogens pärlor

Allemansrätten, litteraturlista
Förteckning av litteratur kring allemansrätt och orientering.

Svenskt Friluftsliv
en paraplyorganisation för 25 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har 1,8 miljoner medlemmar, varav 300 000 är barn och ungdomar., Svenska Orienteringsförbundet är en av medlemsorganisationerna.

Svenska Jägareförbundet
Svenska Jägareförbundet är en svensk ideell organisation bildad 1830.
Svenska Jägareförbundet hade 2008/2009 cirka 190 000 medlemmar, och representerar en betydande andel av landets cirka 262 000 jägare.

Jägarnas Riksförbund
Jägarnas Riksförbund är en förening som grundades 1938.  Jägarnas Riksförbund finns representerat över hela landet och har kansli i Södertälje. Föreningen har c:a 30 000 medlemmar (2010). 

Håll Sverige Rent
Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Stiftelsen grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack i syfte att permanenta kampanjen som bedrivits under 20 år. Håll Sverige Rent startade 2013 en kampanj för allemansrätten "Var rädd om din arena".

FSC (Forest Stewardship Council)
FSC står för Forest Stewardship Council är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification)
PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) är världens största organisation för skogsbrukscertifiering. Svensk PEFC skogsstandard syftar till att utveckla en ekonomiskt uthållig och värdefull skogsproduktion samtidigt som biologisk mångfald bevaras och kulturmiljö, sociala och estetiska värden värnas. Standarden omfattar tre delar: Skogsbruksstandard, Social standard och Miljöstandard.

Internationella Orienteringsförbundet 
Inom det internationella orienteringsförbundet (IOF) finns en Environment Commission som värnar miljöaspekten inom orientering. 
Environment is one of the fundamental values of orienteering.
Orienteering is at one with nature. 
Orienteering is respectful of the natural environment. 
It promotes environmental good practice.

Uppdaterad: 07 JUL 2016 08:44
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link