In English
Hoppa till sidans innehåll

Bli coach!


Bli coach och ingå i SOFT:s arrangörslandslag!

Har du ...

  • ... varit tävlingsledare eller IT-ansvarig på SM, Swedish League eller någon annan värdetävling?
  • ... lång erfarenhet av att arrangera och känner att du vill gå vidare och utvecklas?
  • ... erfarenhet som aktiv orienterare och har jobbat med coachning eller projektledning och vill göra det även inom orientering?

Om allt eller något av ovanstående stämmer in på dig, eller att du bara känner en drivkraft av att vilja utveckla svensk orienterings finaste tävlingar tillsammans med andra människor, då kanske uppdraget som arrangörscoach kan vara något för dig.

Att vara coach

Som arrangörscoach får du möjligheten att stötta, motivera och inspirera arrangörer och även kontrollanter till våra värdetävlingar. Du får besöka arenorna och vara med och utveckla kvalitén på våra största och viktigaste tävlingar i landet. 

Du bestämmer ihop med arrangören och kontrollanten hur kommunikationen ska se ut. Oftast är åtminstone ett besök på plats per år lämpligt, men i övrigt kan kommunikationen ske per mejl och telefon.

Som ny coach blir det ofta fokus på att lära in och samla på sig frågor som kan stämmas av med SOFT:s SM- och Swedish League-ansvarig, men också med övriga arrangörscoacher i nätverket. 

Coachnätverket träffas i regel en gång per år för erfarenhetsutbyte, utbildning och att uppdatera sig inom det senaste på arrangörsfronten inom svensk orientering. Den träffen ser vi gärna att du kan närvara på. Normalt anordnas den ihop med den utbildningshelg med erfarenhetsutbyte som årligen hålls för arrangörer av nivå 1-tävlingar sista helgen i januari.

Har du specialistkunskaper inom ett område, såsom banläggning, sprint, webbproduktion eller vad det nu kan vara, så finns möjlighet att få denna typ av coachuppdrag också. 

Vet du någon som kan vara intresserad?

Om du själv inte är intresserad av coachuppdraget, vet du någon som skulle kunna vara det?

Tipsa gärna undertecknad så tar vi en kontakt!

Gärna fler ungdomar och kvinnor

För att få en bra balans av personer med olika bakgrund i nätverket ser vi att såväl kvinnor som män ingår i nätverket - och gärna både unga och äldre.

För närvarande saknas kvinnor i nätverket, varför vi gärna ser att just du som kvinna anmäler ditt intresse. 

På samma sätt saknas det för närvarande ungdomar och juniorer. Här ser vi också gärna att många tar chansen och provar på att ingå i arrangörslandslaget. Erfarenheten på de som provar på uppdraget som coach har varierat mycket genom åren. Här försöker vi se till att du som ny får gå vid sidan av en befintlig coach ett tag för att på så sätt skaffa dig erfarenhet och trygghet. 

En annan tanke är att du går ihop med någon eller några du trivs med och hör av dig!

Intresseanmälan

Om det verkar intressant att prova på uppdradet som arrangörscoach i svensk orientering, anmäl ditt intresse till undertecknad som arbetar som tävlingsansvarig på SOFT-kansliet.

Ange gärna följande i din intressanmälan:

  • Om du önskar jobba som traditionell arrangörscoach, eller som specialistcoach inom sprint- eller IT-området.
  • Vilka arrangörsutbildningar du deltagit i och om du har haft funktionärsuppdrag vid tidigare värdetävlingar.
  • Gärna kontaktuppgifter till någon referens som kan rekommendera dig för uppdraget.
  • Berätta också gärna om dig själv, vilket syfte du har för att vilja bli coach, samt varför du tror att uppdraget skulle passa just dig.

Tveka inte att höra av dig till undertecknad om du har några frågor!


Niklas Wrane, tävlingsansvarig SOFT-kansliet
This is a mailto link 

Uppdaterad: 14 JUL 2018 14:07 Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link