In English
Hoppa till sidans innehåll

Vad gäller för att byta klubb och behöver klubbytet anmälas till SOFT eller OF?


Klubbyte kan ske när som helst på året, men om deltagande sker i tävlingsklass på mästerskapstävling, nationell tävling eller distriktstävling, är det viktigt att tänka på det endast är tillåtet att representera en förening per säsong i Sverige:

3.4.1 Vid tävlingar i Sverige får den tävlande representera endast en förening per säsong. Med säsong avses 1 januari - 30 juni eller 1 juli - 31 december. 

Paragrafen ovan gäller endast tävlingar i Sverige och såväl individuella tävlingar som stafetter. Du kan tävla för en svensk klubb eller en utländsk klubb, men du behöver välja antingen den ena eller den andra.

Klubbytet behöver inte anmälas till SOFT eller OF.

Så här säger tävlingsreglerna:

3.4.7 Föreningsbyte får ske utan särskilt tillstånd. Föreningsbyte ska ske med öppenhet och berörda föreningar ska informeras. 

Hur byter jag klubb?

För att byta klubb, kontakta klubbadministratören för IdrottOnline i den nya klubben. Så snart du är registrerad i IdrottOnline för din nya klubb kan du som vanligt anmäla dig till tävlingar för din nya klubb i anmälningssystemet Eventor. Från och med din första tävlingsstart representerar du den nya klubben genom att klubbnamnet syns i resultatlistan.

Vill du snabba på klubbytet i Sverigelistan finns det en länk på din personliga sida, Byt klubb, där du kan byta till den nya klubben, förutsatt att du är registrerad för den nya klubben i IdrottOnline.

Uppdaterad: 16 JAN 2018 13:56 Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons