In English
Hoppa till sidans innehåll

IOF- eller SOFT-regler vid IOF-sanktionerad tävling i Sverige, vilka gäller?


IOF:s tävlingsregler (Competition Rules) reglerar inte orienteringstävlingar i allmänhet, utan i första hand olika typer av internationella mästerskap samt tävlandet om världsrankingpoäng.

Allmänna yttre ramar för tävling om världsrankingpoäng liksom vissa aspekter av tävlingsadministrationen vid WRE regleras av Guidelines for World Ranking Events, men dessa är underordnade IOF Competition Rules.

Av Competition Rules framgår att WRE, förutom att de styrs av IOF:s regler, också arrangeras under SOFTs regelverk och därför i förlängningen även RF:s stadgar.

Exempel vid protesttid

Det här betyder att t ex den protesttid på 15 minuter som gäller i IOF:s tävlingsregler avser utdelningen av medaljer vid internationella mästerskap, respektive utdelningen av världsrankingpoäng vid WRE-tävling. Om protest inkommer efter denna tid påverkas alltså inte medaljfördelning eller WRE-poäng. Däremot kan protesten, om den lämnas in inom de 2 timmar som gäller som maxgräns i SOFTs tävlingsregler, påverka resultatlistan i den tävlingen.

Vägledande beslut

Vid en av 2012 års Silva League-deltävlingar, som också tilldelats WRE-status, tog förbundsstyrelsen ett vägledande beslut. Beslutet - med regelgruppens yttrande - kan hittas på sidan för vägledande beslut

Uppdaterad: 16 JAN 2018 14:05 Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons