In English
Hoppa till sidans innehåll

Får företagslag och "kompislag" delta i tävlingsklass i stafetter?


Ja, det är tillåtet, förutsatt att arrangören inte anger något annat.

Följande står att läsa i TR 3.4.4:

"I stafett, som inte är mästerskapstävling, får arrangören tillåta att lag med tävlande som inte är medlem i SOFT-förening deltar. Medlem i SOFT-förening som deltar i ett sådant lag ska ha tillstånd av sin SOFT-förening att delta."

Laget får bestå av en eller flera tävlande som inte är medlemmar i SOFT-förening. Det får till och med bestå av bara tävlande som inte är medlemmar i en SOFT-förening. Om laget däremot innehåller en eller flera medlemmar i SOFT-föreningar ska dessa ha tillstånd av sin SOFT-förening att delta.

I lag som representerar en SOFT-förening ska alla vara medlemmar i SOFT-föreningen. Här vilar ansvaret på SOFT-föreningen att se till så att medlemmarna har betalt föreningens medlemsavgift.

Eftersom det här är ett undantag med nyckelordet "får" i regelverket behöver inte arrangören ange i exempelvis inbjudan att den här typen av lag är tillåtna, även om det förstås kan vara bra marknadsföring. På samma sätt, eftersom det är ett undantag har arrangören rätt att exkludera den här typen av lag i sina tävlingsklasser. 

Uppdaterad: 19 JAN 2018 19:07 Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons