In English
Hoppa till sidans innehåll

Fråga och höstinfo från ÅOF

28 SEP 2021 16:38
Hej alla föreningar i distrikt Ångermanland!Tiden går fort, nu är det redan höst och orienteringssäsongen går mot sitt slut.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2021 16:38

Precis som förra året har det ju varit en speciell säsong på grund av de Covidrestriktioner som gällt. Det har verkligen varit rolig att vi nu efter sommaren kunnat börja träffas mer som vanligt igen på tävlingar och andra arrangemang.

 

För ÅOF och styrelsen har det ju också varit ett speciellt år med ändringen där vi stängt kansliet. För styrelsen har det blivit en uppstartsfas där vi har hittat nytt ägarskap för arbetsuppgifterna som utfördes på kansliet och där vi sorterat bland det material som fanns på kansliet och försökt hitta nya placeringar. Till exempel har tävlingskommittén nu tagit hand om medaljerna för DM, ungdomskommittén har tröjor/jackor för USM, kassören tar hand om verifikaten och ordföranden har ordförande klubba och ansvar för e-posten.

 

Men vi har saker som söker nya ägare, vi undrar om någon/några föreningar är intresserad av:

O-boken 2005 - 2010

Enkla små Silva-kompasser med tumband. Flera har tyvärr bubblor men de funkar nog för enklare passa-kartan-övningar

70st fina, stora orienteringsskärmar märkta "Pre-O" med tusch.

Skulle flera föreningar vara intresserad delar vi sakerna mellan dem. Återkom med svar senast den 18/10, så fördelar vi sakerna efter det.

Som utlovat vid årsmötet ska beslut om föreningsavgift för 2022 komma innan årsskiftet, det är en punkt på nästa styrelsemöte.

 

Snart börjar valberedningen jobba inför kommande år. Hoppas ni är villiga i föreningarna att vara med och bidra. Just nu pågår mest arbete i styrelse och tävlingskommitté men det finns potential till goda samarbeten mellan vår föreningar även i andra grupperingar.

 

Vi har i styrelsen pratat om att det vore bra att arrangera en föreningsträff (där vi kan diskutera tex ÅOFs arbete framåt) men har valt att avvakta med tanke på de restriktioner som funnits. Nu kan frågan plockas upp på bordet igen, så vi kommer att återkomma med information om det.

 

Jag uppmanar alla föreningar att komma ihåg att göra uppdatering av kontaktuppgifter till både ÅOF, men kom även ihåg att kolla om ni har rätt kontaktuppgifter för SOFT. Den mesta informationen går direkt ut till föreningar och bara en del berör distrikten. Det kommer ut mycket nyheter och information från SOFT just nu och det är en hel del ändringar på gång. I distriktet följer vi vad som händer och jobbar med/informerar om det som är distriktsövergripande. Ett exempel som vi kommer att återkomma med mer info om är hemsidor via IdrottOnline. RF har meddelat att de kommer att tas bort (fr.o.m 2023 ) på grund av höga kostnader. Det här berör både förbund, distrikt men säkert även flera av föreningarna. SOFT jobbar med frågan och kommer ta fram information om vilka alternativ som finns för framtiden.

 

Vill ni komma kontakt med mig är det enklast på den här e-postadressen eller att ringa mig på 073-0799400. ÅOFs mobilabonnemang har vi valt att avsluta då det användes så sparsamt.

 

Med Vänlig Hälsning

Karin Persson, ordförande

Skribent: Arvid Strandberg
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Ångermanlands Orienteringsförbund
Lovisavägen 26
894 30 Själevad

Kontakt:
Tel: 0768213552
E-post: angermanland@oriente...

Se all info