In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Skogslöparna/RF

Stig Lindblad får idrottens högsta utmärkelse

02 JUN 2021 11:31
Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet. I år tilldelades det bland annat Ångermanlands orienteringsförbunds tidigare ordförande Stig Lindblad.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 11:31

Förtjänsttecknet är den högsta utmärkelsen som delas ut inom svensk idrott. Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. Inför årets utdelning var det fler nomineringar än någonsin.

Vanligtvis delas RF:s förtjänsttecken ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet (RIM) som genomfördes den gångna helgen. Av flera skäl kunde själva utdelningen av förtjänsttecknen inte ske under RIM-helgen detta år. Mottagarna kommer istället att få sitt förtjänsttecken via de specialidrottsförbund och distriktsidrottsförbund som föreslagit mottagarna. Riksidrottsförbundets förhoppning är att – om situationen tillåter – under 2022 kunna anordna någon form av mottagning för förtjänstteckenmottagarna.


Stig Lindblad

83-årige Stig Lindblad från Moliden har en lång ideell karriär bakom sig. Han har mestadels varit aktiv i och engagerad i orientering och skidor och har ägnat många av sina snart 60 år som medlem i Molidens IK till ideellt arbete. Bland annat var han med och byggde det första elljusspåret i föreningen. Redan 1969 blev han engagerad i föreningen och var aktiv i olika roller, däribland ordförande, fram till 2018 då han avslutade i parksektionen.

Lindblad har också varit engagerad i Ångermanlands orienteringsförbund från 1980 och fram till början av 2000-talet då han var ordförande under några år. Han berättar att han blev mycket överraskad och glad över att ha tilldelats utmärkelsen RF:s förtjänsttecken.

– En av drivkrafterna för mig har varit att få positiv feedback från människor runtomkring och känna att man gör bra saker för andra. Utan den feedbacken hade jag inte fortsatt, säger Stig Lindblad och fortsätter:

– Kanske har man varit en liten, liten kugge i idrottslivet. Det känns behjärtansvärt och jag blir stolt, säger han.

Ångermanlands orienteringsförbund gratulerar och tackar Stig för hans år i förbundet och hans engagemang under O-Ringen, 5-Dagars 1994. Samt hans ideell karriär inom förenigslivet i främst Örnsköldsviks kommun.


Läs mer

Nyhet från RF-SISU Västernorrland 

Lista med de 100 mottagarna som erhåller 2021 års förtjänsttecken

Läs mer om Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

Riksidrottsförbundets förtjänsttecken kan tilldelas personer som;

  • i egenskap av föreningsledare i styrelse, kommitté, utskott eller liknande utfört ett framgångsrikt ledarskap under minst 30 år
  • i egenskap av ledamot i styrelse, kommitté, utskott eller liknande i RF-SISU distrikt eller SDF utfört ett framgångsrikt ledarskap under minst 25 år
  • i egenskap av ledamot i styrelse, kommitté, utskott eller liknande inom RF, SISU-riks, SOK eller SF utfört ett framgångsrikt ledarskap under minst 20 år
  • i egenskap av ledare/funktionär representerat Sverige internationellt under minst 15 år
  • utfört ett framgångsrikt ledarskap i internationell styrelse (dock ej nordisk)
  • genom speciellt förtjänstfulla insatser på annat sätt gagnat den svenska idrottsrörelsen eller utländsk person som gjort svensk idrott stora tjänster eller samarbetat med Sverige på idrottens område.
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Ångermanlands Orienteringsförbund
Lovisavägen 26
894 30 Själevad

Kontakt:
Tel: 0768213552
E-post: angermanland@oriente...

Se all info