In English
Hoppa till sidans innehåll

Till DalaVeteraner 210513

13 MAJ 2021 20:55
  • Skapad: 13 MAJ 2021 20:55

Till DalaVeteraner Inför Pingsten 2021

För ca sex veckor sedan författade jag en del tankar och åsikter inför Påsken.

Nu närmar sig en annan högtid, Pingsten, som för mig är ännu mer njuta i naturen, både som orienterare och som naturmänniska.

Smittspridningen i samhället är ännu inte så mycket mindre än vid Påsktiden, antalet vaccinerade är dock lite fler, men frågan är om fler människor är mer genomtänkta och försiktiga?

Har vi kommit in i ”DET NYA NORMALA” ännu, vad det nu kan vara?

Ryktet säger att vi skall få samlas upp till 150 personer efter 1 juni vid tävling. Se Grönt ljus för tävlingar från 1 juni – men med begränsningar - Svenska Orienteringsförbundet (svenskorientering.se) där helgarderingen även finns ”om pandemiläget tillåter”. 

Myndigheterna har ännu inte svarat på frågan om start-, mål- och tävlingsområdet räknas som tre skilda områden, eller som ett.

Dessa förbehåll tycks ju begränsa våra möjligheter att arrangera ”tävlingar”, men visst kan man se fram emot en möjlighet att träffas upp till 150 personer i stället för 8 på en yta, vars storlek inte är definierad.

Givetvis gäller 2-m luckaregeln (=spottavstånd) fortfarande. Det är ju för vars och ens egen säkerhet. Så vi bör inte i det ”nya normala” hänga svettiga och sköna, över samma karta. Även de som är ”färdig-vaccinerade” kan vara smittbärande, om jag förstått vetenskapen rätt. Och ”färdig-vaccinerade” har inte 100 % egenskydd. Virusmutanterna kommer även att bli fler framöver, så ”det nya normala” blir att vi får lära oss leva lite smartare med våra viruskamrater.

Deppigt? Nej, bara mer genomtänkt leverne än vi hittills levt.

Mitt budskap till er alla DalaVeteraner:

Låt oss bjuda varandra på skärmletning med kartors hjälp. Invitera alla som vill komma till era hemmamarker att leta skärmar på de villkor som arrangerande klubb meddelar i Eventor-inbjudan. Kalla evenemangen nästan vad som helst, men gärna så man begriper att det är Orientering för Veteraner.

Lägg ut några banförslag för egen utskrift från Nätet.

Lägg in banorna i Livelox så man kan se om man själv och andra gjort rätt.

Lägg till ett välkommen och Lycka till!

Jag kan fortsätta försöka samordna Dala-klubbarnas evenemang, så titta på bifogade version som gäller idag (210513), och meddela mig ev. justeringar.

Använd även gärna vår nya webbsida för att hämta info och lägga ut synpunkter i Gästboken.

/Anders Claesson, samordnare för DalaVeteranerna

Skribent: Anders Claesson
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Dalarnas OF
sponsorer

 

 

Bagheera

 

 

 

Skogskarlarnas klubb

 

 

Postadress:
Dalarnas Orienteringsförbund
Pelle Bergs Backe 3 B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3 B, 5 tr
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0725131600
E-post: orientering@dalaidro...