In English
Hoppa till sidans innehåll

Corona och orienteringsvåren

27 MAR 2020 18:54
25 mars hade DOF virtuellt möte tillsammans med ett 20-tal av dalaklubbarna med diskussioner om hur vi ska kunna orientera i vår.
  • Skapad: 27 MAR 2020 18:54

SOFT:s nyhet angående "max 50"-beslutet:

https://www.svenskorientering.se/Nyheter/NyheterStartsida/sammankomstermedfleran50personerforbjuds/

Ett bra möte där diskussionerna var många och ibland långa. Det vi pratade om skedde när det var ok att samla 500 personer på samma ställe. Nyss blev det officiellt att det är andra regler som gäller.

Veteran-OL

Veteran OL ställer in tävlingar hela april. Återkommer med resten av våren.

 Dalarna delar – bjud på er teknikträning

I Södra Dalarna inkl. norra Västmanland och i Västerbergslagen så finns redan samarbeten där utbytet av teknikträningar fungerar bra. En plan finns för hur de ska samarbeta under våren. För att få till samarbeten i övriga delar av distriktet använder vi eventor för att bjuda på våra teknikträningar från veckan. Enklast blir att låta kontrollerna sitta över helgen och var och en skriver ut pdf:er från eventor. Förslagsvis så bjuder man på klubbens ungdomsträning. Klubben som bjuder på träningen gör det bara om mark/jägarkontakter är ok!

Dalaoffensivens spetsträningar/natt-race fortsätter - det återkommer vi med efter helgen

Mötet önskade att spetsträningar/natt-race skulle fortsätta. Sven Olsson och Kalle Dalin ordnar en planering och skickar ut den till klubbarna tillsammans med dessa minnesanteckningar. Dessa träningar presenteras i eventor med eventuella begränsningar av t.ex. parkering. Förslagsvis delas starten upp mellan 18-20.00

Närtävlingar

En önskan från mötet är att flera klubbar arrangerar närtävlingar under våren. Varje klubb meddelar This is a mailto link senast 31 mars vilket datum man vill arrangera närtävling. Vid eventuella krockar pratar Leif och klubbarna sig samman. Under skrivande stund kom ett meddelande att endast 50 personer får träffas, så närtävlingar under rådande situation får vi inte arrangera.

Distrikstävling

Korsnäs meddelar att de flyttar sitt Öppna Falumästerskap till helgen 2-3/5 men ”endast 50-regeln” kanske gör att det flyttar tillbaka.

Skribent: Gunilla Rylander
E-post: Adressen Gömd

Dalarnas OF
sponsorer

 

 

Bagheera

 

 

 

Skogskarlarnas klubb

 

 

Postadress:
Dalarnas Orienteringsförbund
Pelle Bergs Backe 3 B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3 B, 5 tr
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0725131600
E-post: orientering@dalaidro...

Se all info