In English
Hoppa till sidans innehåll

Kom igång


Nu när du fått upp intresset för orientering finns det flera sätt att komma igång på.

Kom i kontakt med den lokala klubben

Ett bra sätt att komma igång med orientering är att ta kontakt med den lokala klubben på orten där du bor. Detta gör du enkelt genom att i vårt klubbregister söka dig fram via det distrikt du hör hemma i och sedan leta dig vidare till klubben.

Föreningar i distriktet

Jag vill prova på orientering på egen hand

Du kan redan idag hitta aktiviteter som pågår nära dig utan att vara klubbansluten.

Naturpasset är den naturliga vägen till skog och mark. För att delta på Naturpasset köper du en karta där fasta kontroller är utsatta i skog och/eller bebyggelse. Dessa kartor finns på cirka 500 olika områden i Sverige. Hitta ditt närmaste område och var du kan köpa kartan redan nu.

Motionsorientering är ett roligare sätt att löpträna. Motionsorienteringarna finns på flera orter i Sverige och vänder sig till dig som under enkla former vill springa en orienteringsbana, med eller utan tidtagning. En instruktör som hjälper nya finns alltid på plats.

Det finns även öppna motionsklasser på i stort sett alla traditionella orienteringstävlingar. Det arrangeras över 600 stycken varje år runt om i landet. I anmälningssystemet Eventor finns ett program över alla tävlingar.

Hittaut.nu är friskvård för alla som vill upptäcka nya platser och samtidigt leta checkpoints med karta. Det finns också på många orter ute i landet. Med hjälp av den stadskarta (med 50-70 checkpoints markerade) som gratis delas ut till samtliga hushåll i respektive arrangörsort har deltagarna i hittaut.nu omkring ett halvår på sig att hitta och registrera de checkpoints som finns utplacerade.

Kartbanken samlar alla orienteringskartor på ett och samma ställe. Vill du själv ut och prova på orientering kan du här hitta kartor och kontaktuppgifter till kartägare runt om i hela Sverige.

Jag vill börja tävlingsorientera

Varje år arrangeras över 600 orienteringstävlingar runt om i landet. I anmälningssystemet Eventor finns ett program över alla tävlingar. Det finns klasser som passar alla och där man även kan springa ihop med en vän om man vill. På dessa kan också alltid anmäla sig direkt på plats.

Välkommen ut!

Uppdaterad: 22 NOV 2013 21:57 Skribent: Mattias Eklund
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Gästriklands Orienteringsförbund
Tegnérvägen 12B
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0739885541
E-post: patrik.ottoson@gmail...

Se all info