In English
Hoppa till sidans innehåll

Fina SM-tävlingar i Göteborg

21 SEP 2020 12:24
OK Alehof, Kungälvs OK och Tolereds AIK gjorde en storstilad insats när de arrangerade ett fullvärdigt SM både i medel- och långdistans med mycket kort varsel. Som extra bonus direktsändes båda tävlingarna i SVT.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 12:24

Initiativet till tävlingarna togs av Henrik Eliasson från IFK Göteborg som satte stenen i rullning för 10 veckor sedan genom att kontakta Tomas Stenström, idrottschef på Svenska orienteringsförbundet. Han presenterade  ett koncept för att skapa fina, utslagsgivande SM-tävlingar trots de rådande coronarestriktionerna. Sedan har arrangörsklubbarna gjort ett gigantiskt arbete, som i vanliga fall tar över två år och dessutom utarbetat ett sätt att lösa logostiken kring arrangemanget, för att kunna leva upp till de restriktioner  som måste följas.

Som extra bonus direktsändes också båda tävlingarna i SVT. Lite problematiskt med live-GPSen i de kuperade Svartedalsskogarna på långdistansen, men en förövrigt proffsig sändning med Jakob Hård och Mats Troeng som kommentatorer

Det hela utmynnade till slut i att det kunde koras svenska mästare i både medel och långdistans för såväl juniorer som seniorer. Bland herrseniorerna lyckades Gustav Bergman ta båda titlarna och på damsidan vann Tove Alexandersson medeldistansen och Sanna Fasth långdistansen. 

Det blev ingen seger för Göteborgslöparna, men  många framskjutna placeringar. Medaljörer på medeldistansen blev i D21 Lina Strand Göteborg-Majorna OK med silver och i D18 Sabina Aumo Kungälvs OK med brons. På långdistansen tog Sara Hagström IFK Göteborg silver i D21 och Lina Strand brons. Sabina Aumo lyckades knipa ytterligare ett brons i D18.

 

 

Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...