In English
Hoppa till sidans innehåll

Viruskommentar från GOFs styrelse

19 MAR 2020 13:04
GOFs styrelse har efter ordinarie styrelsemöte 18/3 beslutat att kommentera virusläget och dess effekter på orienteringssporten i distriktet.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2020 13:04

Svenska Orienteringsförbundet har på sin hemsida informerat och meddelat beslut och rekommendationer för orienteringsarrangemang med anledning av regeringens förordning mot att hålla offentliga tillställningar med mer mer än 50 personer. https://www.svenskorientering.se/ 
För GOFs del innebär det tyvärr att vårens tävlingar har ställts in. Vi vet att arrangörsklubbarna har lagt ner mycket möda och arbete "i onödan". På kommande möten får vi möjlighet att planera för att förvalta jobbet man lagt ner på till exempel banläggning och kartrevideringar för användning vid senare tillfällen.
Detta innebär även att IP Skogen håller stängt tills vidare , eftersom de flesta som jobbar där är i riskkategorin äldre. Om du behöver hjälp av IP Skogen kan du skicka ett mail till någon i IP Skogen-kommittén, så ser de till att lösa det. 
 
Med detta meddelande hoppas vi att vi ändå under rådande omständigheter ser till att vår härliga sport är igång och att vi kommer ut i skog och mark under våren. 
  • Vi uppmuntrar klubbarnas lokalt arrangerade motionsträningar. 
  • Vi uppmuntrar att klubbar samarbetar kring träningar på olika nivåer. (Det gör man redan). 
  • Orienteringssporten har genom klubbarna vana att marknadsföra vår sport med motionsverksamheterna "Naturpasset" och "Hitta ut". Låt oss hjälpas åt att lansera, lyfta fram och använda dessa aktiviteter både för vana och ovana orienterare. 
  • Vi ser positivt på att klubbarna arrangerar distriktsträningar i enlighet med SOFTs rekommendationer.
  • Vi stöttar ungdomskommittén att med justeringar genomföra Vårserien. 
Vi vet att situationen förändras snabbt och ingen vet exakt hur utvecklingen kommer se ut. Det vi vet är att vårt engagemang och vårt samarbete gynnar folkhälsa både fysiskt och psykiskt och att det är väl värt att kämpa för.
/ "Snart vår-hälsningar" från GOFs styrelse. 
Skribent: Stefan Roos
Epost: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...