In English
Hoppa till sidans innehåll

Lovisa Moqvist, Lerums SOK tog dubbla SM-guld i skidorientering D18

17 MAR 2019 22:30
Den avslutande SM-helgen i skidorientering avgjordes nyligen kring skidstadion i Malung, där tävlingarna kunde avgöras under mycket bra yttre förutsättningar med god snötillgång och kallföre.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 22:30

För Lerums SOK:s Lovisa Moqvist, som till vardags studerar skidO vid Mora skidgymnasium, blev helgen en riktig fullträff då hon vann dubbla SM-guld i D18-klassen. Vid den första SM-helgen några veckor tidigare tog Lovisa SM-brons i masstart, dock med några mindre misstag som kostade henne segern. Vid lördagens sprintdistans i Malung hade hon dock höjt farten ytterligare och trots ett par mindre vägvalsmissar så vann hon D18 med drygt 30 sekunders marginal på den 3,2 km långa banan.

Till söndagens långdistans gällde en betydligt tuffare bana som mätte 10,3 km i mer kuperad terräng. Banan var mer vägvalsbetonad och Lovisa som är en stark skidåkare lyckades hålla hög fart hela banan. Utan några egentliga misstag så utklassade hon konkurrenterna genom att vinna med hela 4,5 minuters marginal.

” – Det var ganska mycket breda spår och där kände jag att jag kunde trycka på riktigt bra.” förklarar Lovisa efter loppet.

Genom de två segrarna tog Lovisa också hem andraplatsen i Gynnarnas Juniorcup, efter Ellen Blennow, Falköping, som vunnit de inledande tävlingarna.

Tidigare under säsongen fick Lovisa chansen att åka med till Nordisk Juniorlandskamp i Madona, Lettland. Totalt 12 svenska åkare deltog i nationskampen mellan de nordiska och baltiska länderna som bestod av tre individuella tävlingar i olika distanser. Lovisa var en av tre svenska tjejer i D18 och efter lite inledande strul med bl.a. ett oturligt skidbrott, lyckades hon bättre i den avslutande långdistansen där hon blev total 7:a och bästa svenska i sin klass.

Säsongens stora mål för Lovisa är Ungdoms-EM som avgörs tillsammans med VM/JVM i Piteå 20-24 mars. Ungdoms-EM gäller enbart 16-17 åringar och Sverige har en trupp bestående av 4 killar och 4 tjejer. Efter sin fina säsong har Lovisa blivit uttagen och kommer alltså att tävla mot de bästa nordiska, ryska och centraleuropeiska deltagarna. Följ tävlingarna på https://eventor.orienteering.org/Events/Show/5856

Skribent: Pär Moqvist
Epost: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: This is a mailto link