In English
Hoppa till sidans innehåll

Daladubbeln 2012


DALADUBBELN 2012

Publicerad 2012-10-25, Skriven av Paula Jungbjer 2012-10-25 kl.18.36De flesta Göteborgarna på söndagens patrulltävling

Daladubbeln är en av de tävlingsresor helt utan uttagning eller beroende av tidigare prestationer och därför kan alla som vill vara med och delta. Helgen bjöd på allt från dinosaurier och disco till hårspray och en älgolycka. Vi hade en pallplacering, flera pristagare och enormt mycket lera med oss hem från Daladubbeln. För att verkligen visa det bästa av helgen passar det väl bra att så många som möjligt får vara med och berätta? Här kommer därför en intervjuliknande resumé.
.


Bussresan till Dalarna
Johan L, Rasmus och Johan OJohan, Johan och Rasmus

Vi åkte från Göteborg halv två. Eller vi skulle åka då! Eller nej hur var det nu? Vi kom i alla fall iväg till slut och plockade upp Trollhättan och Vänersborg längst vägen. Det började efter ett tag bli jobbigt att prata, vi tröttnade helt enkelt, så vi satt med våra mobiler i X antal timmar istället. Matstoppet var däremot efterlängtat. Vi stannade i Marieholm där det fanns flera matställen. Vi åt thai men många valde såklart McDonalds. Det var nog därför vi slog Anders Magnusson på lördagens tävling, för att han åt där, så måste det ha varit! Sedan satte vi på filmen Hunger Games i bussen. Vi borde ha satt på den en aning tidigare så vi slapp vänta en hel helg på att se slutet.

Vad tyckte ni om busschauffören?
Oj jag såg typ aldrig honom. Nä inte jag heller, jag varken såg eller hörde honom så jag tar och utgår från att han var bra! Tack för skjutsen Bertil, Otto, Charles eller vad du nu hette, du körde änna bra.


Lördagens tävling
Emma, Klara D, Saga och Clara

Terrängen var mest brötig, vi vill ha mer dalaterräng nu när vi ändå är här. Men jag tycker ändå det var fint ute på banan. Nej det tycker jag inte alls att det var, däremot var det rätt fint vid kontroll 7. Fast nej vid kontroll 7 var det verkligen inte fint!? Hur som helst så gick det ju väldigt bra för flera Göteborgare. Kul att D16 tjejerna sprang så bra, Elin med Ella och Hanna med Kerstin. Sedan gjorde Märta en insats. Hon sprang ut med de äldre killarna och gjorde det himla bra! Linn och Selma kom ju 7a i D12 också. Det känns lite egoistiskt att säga med även jag(Klara) och Emma sprang bra och placerade oss som 10a i D14. Hur det än gick ute på banan var det roligt att spurta in i mål för det var alltid någon som stod och hejade på en. Och då har vi inte räknat med dig Paula.En av masstarterna


Duschen var rent ut sagt sämst. Den var iskall och hade inget tryck, så man fick typ ligga ned för att få något vatten. Markan var heller inte den bästa. Det fanns inget att ha på hamburgarna, förutom lök då, men det räknas inte. 

Vet ni förresten vad vår busschaufför hette?
Hette han inte Bosse? Eller nej han hette säkert Peo eller Göran eller något annat vanligt busschaufförsnamn. Han var i alla fall som en bra busschaufför ska vara, icke-rökare och inte tjata om bälten hela tiden. De ska helst vara som han i den där busschaufförslåten alla ungar sjunger! Usch vad jobbigt det egentligen måste vara att vara busschaufför…Lördag kväll 
Elvira Moa och Elvira

Jag och många fler var på discot och hade kul. Efteråt gick vi till vandrarhemmet och satte oss för att kolla på TV. Hela Daladubbeln är en väldigt chill tävling och man måste inte vara bäst och prestera på topp. Det är mer en skoj-tävling för mig så därför blev det rätt sent på lördag kväll.

Kerstin
Jag trodde jag skulle gå på discot men eftersom att jag skadade armen under lördagens tävling ville jag inte riskera att skada den mer genom att gå. Därför hängde jag mest utanför med lite kompisar. Det låter väldigt tråkigt och det kanske det var också. Så vi funderade på att stänga av strömmen eller sätta igång brandlarmet för att de andra inte skulle få ha så kul inne på discot medan vi stod utanför. Men så blev det inte! (Och som ledare tackar jag enormt mycket för det! / Paula)

Hjalmar
Det var rätt trångt inne på discot men det berodde verkligen inte på att lokalen var för liten utan för att det var ett disco för orienterare. Alla samlades i en klump nära scenen och där stod man och hoppade. Det blev ju inte mindre vilt genom att Dj:n var galen och gjorde stage dive. Vi var på discot och partade till klockan tolv. Jag gick och la mig efter det, men min bror Edvin började då tejpa upp massa skor på hela väggen. Ett slags konstprojekt som naturligtvis gav Västgötarna ansiktsuttryck som frågetecken.

BoendetLinn, Selma, Frida och Klara


Linn, Selma, Frida och Klara W 

Vi bodde på ett vandrarhem med rum om 4-5 personer. Rum 204 var det bästa rummet för där bodde vi och våra sängar var skönast. Fast det var lite stökigt för vi är inte så bra på att hålla ordning på alla småsaker. Vi har bättre koll på de större sakerna. Eller nej, vi har förresten inte ordning på något alls. Eftersom att vi ofta testsminkade oss låg det alltid framme smink. Även hårspray fanns det gott om för det gick vi runt och sprayade på killarna. De verkade inte tycka om det så mycket, så vi fortsatte såklart.

Söndagens tävling
Elin P och Ella

Det var långt, jobbigt men roligt. Vi var utklädda till hippies och det kändes som att vi sprang riktigt bra. Det bästa var att Elin köttade i skogen och jag köttade på stigen, så det var en bra mix. Det var mitt 4de år att springa och det var riktigt kul att springa tillsammans med Elin. Det visade sig även vara bra tävlingsmässigt då vi slutade på en sammanlagd 3dje plats. Vi tyckte båda två att dinosaurierna var bäst utklädnader. Fast vi kollade egentligen inte på så mycket annat än på själva kartan.TampongernaMärta och Olof


Olof
Söndagens tävling var riktigt ball när man klädde ut sig själv och även fick se alla andra. Min favorit var nog minecraft killen men tampongerna var också coola just för att man alltid blev lika överraskad varje gång man såg dem. Själv sprang jag med min syster Märta och vi var utklädda till bebisar. Detta var min första och absolut INTE sista gång på daladubbeln!


Fanny och Isabella
Det var jobbigt ute på banan men det blev betydligt lättare genom att möta alla utklädda, banan kändes inte lika lång då. Toy story-gubbarna var riktigt bra och jag trodde att de skulle vinna klädpriset. Även hamburgaren och pommes fritesen var bra, blev riktigt hungrig när jag såg dem. Fast egentligen tycker vi ju såklart att vi var bland de bäst utklädda som Bolt och Blake. Alla lägger ned så mycket tid på att fixa iordning sig och det är det som gör Daladubbeln till en sådan rolig tävling. 


Bussresan hem till Göteborg
Elin PElla och Elin på tredjeplats!

När tävlingen var över och tält var nedplockade, maten uppäten och priser utdelade begav vi oss till bussen. Men innan vi rullade var busschauffören tvungen att samla in alla våra leriga skor för dem fick vi inte ha inne i bussen. Och vi skulle nu ÄNTLIGEN få se slutet på Hunger Games! Men... Eftersom att Trollhättan och Vänersborg inte ville det fick vi vänta ytterligare. Vi lyssnade då istället på musik och sjöng glatt med i texterna. Det gjorde ju inget att sjunga lite extra högt för att irritera dem som gjorde att vi inte fick se filmen haha. Jag pluggade faktiskt lite också men det gjorde typ ingen annan. Jag hann även sova lite innan vi stannade för att äta. Tyvärr tog inte McDonalds vår förvarning med ett lass hungriga orienterare på allvar så jag fick min sallad mindre än fem minuter innan bussen skulle gå igen. 

KajsaJonatan och Edvin som fluga och flugsmällare


Vi hade som vanligt lite interna tävlingar inom Göteborg, bland annat inom utklädnad, prestation och gissa tiden. Priser delades ut under resan och närmast på att gissa rätt tid under söndagens tävling var Clara Wallin med endast 15 sekunder ifrån. Moa och Elvira(som Batman och jokern) samt Edvin och Jonatan (som fluga och flugsmällare) vann pris för bästa utklädnad. När Trollhättan och Vänersborg släpptes av kunde vi ÄNTLIGEN se slutet på Hunger Games och det var nog den största segern vi firade under denna resa. Bussen rullade sedan vidare mot Göteborg och när vi var hyfsat nära hade det hänt en olycka med en älg och plötsligt var vi inte så nära längre. Vi kom i alla fall fram tillslut och möttes av ett gäng trötta föräldrar som fått vänta in oss betydligt längre än tänkt. Men vad gör man inte för att sina ungdomar ska få uppleva en av de bästa helgerna någonsin!?

Till vår kära busschaufför Henry vill vi skänka ett stort Tack för att du skötte transporten så bra under denna helg. Oavsett hur lite vi kommer ihåg ditt namn så kommer de flesta nog alltid minnas den goa busschaufför vi hade till Daladubbeln 2012. Han som aldrig tjatade om bälten och som uppskattade både filmvisning och skönsång. Tack!

Till Trollhättan och Vänersborg tackar vi för samarbetet och vi hoppas att ni läser texten med glimten i ögat. Vi i Göteborg uppskattar verkligen att även i år fått möjligheten att resa med Västergötland upp till Daladubbeln. Tack!

Fler bilder från helgen kommer ut på hemsidan inom kort! / Paula

Uppdaterad: 05 DEC 2014 16:24 Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...