In English
Hoppa till sidans innehåll

USM 2012


USM-resan

Publicerad 2012-10-12, Skriven av Robert Jerkstrand 2012-10-12 kl.22.28USM resan 2012 för oss i USM truppen blev en resa med cowboy hattar, många bra insatser, mycket sång och utmanande banor. En resa vi inte kommer glömma. Många av oss längtar redan efter nästa års USM.USM_lång_Filip_Oskar_Heino


Resan mot High Chaparral och USM startade på fredagen för alla oss göteborgsungdomar och ledare. Vi möttes alla i regnet utanför Liseberg, och sen var det dags för en bussresa mot Småland. Resan gick snabbt och när vi var framme i Vilda Western-staden packade vi in oss i de små lägenheterna vi skulle bo i. Efter lite lunch var det dags för att gå bort mot karantänen för att sedan vänta på att få starta. Det var en lång väntan för många innan man skulle ge sig av mot för-starten, men till slut var det dags för de första och 14-åringarna, som först skulle starta när alla andra var i mål gick bort mot målet för att heja på alla andra. Målet låg inne i parken där det vanligtvis brukas hållas teatershower två gånger per dag när parken är öppen. Det dröjde inte länge innan de första löparna kom i mål och sen rullade det snabbt på.


ElinPettersson_USM_sprintsilver_2012_II


I klassen D15 med 90 löpare sprang Elin Pettersson in bara 5 sekunder efter vinnaren Gabriella Gustavsson på en andra plats. Ella Wallinder kom 10 och Hanna Åberg 13 inte långt efter. Oskar Lindqvist låg länge på första plats, men slutade till slut på en väldigt bra andraplats bara 11 sekunder efter vinnaren. Även många andra göteborgare både 14, 15 och 16 åringar gjorde bra lopp inne på High Chaparral där sprinten gick. Efter en prisutdelning med cowboyhattar och fältlunch i regnet var vi tillbaka på rummen för vila. 

Tiden gick snabbt och sen var det dags för oss alla att ta på oss USM-västarna ta med oss flaggorna och gå bort mot avmarschen till invigningen. Alla distrikt ställde upp sig med skyltar och flaggor på ett långt led. Sen tågade alla bort mot ceremoniplatsen. Distrikten försökte alla överrösta varandra och vi med vår Göteborgslåt av morgongänget. 


USMvinnare_H16_2012_OskarL_MarkusL

Invigningen var väldigt lång och många frös i höstvädret, men som tur regnade det i alla fall inte. När Paradgänget spelat klart sina låtar var det dags för distriktens uppvisning på scenen. De började i bokstavsordning med distrikten och alla deltagare från varje distrikt fick sitt namn uppropat medans man gick upp på scenen. När det tillslut var klart efter en väldigt lång tid och väldigt många namn var det dags för den riktiga prisutdelningen. Då hyllades alla ungdomar som kommit in på tionde plats och uppåt. En god kvällsbaguette och äpple smakade väldigt gott efter en sådan lång ceremoni. 

Det hade blivit dags för lördag och långdistans ute i skogarna vid High Chaparral. Speakern avslöjade att det var tekniskt mycket svåra banor och annorlunda terräng, men det stoppade inte göteborgarna att göra vad de kunde ute på banan. Det var långa och tunga banor och många som var trötta efter att ha kämpat sig runt, men många bra resultat och goda miner blev det allt ändå.

Oskar Lindqvist lyckades väldigt bra även på långdistansen 


OskarLindqvist_USM_Lång_2012

och efter att ha själv legat i ledningen från tidig start till slutet av tävlingen blev det en spännande avslutning när Markus Larsson från Hestra sprang in på exakt samma tid och de tog guldet båda två. Även Filip Wadsten och Heino Ollin sprang bra på långdistansen i samma klass och slutade sjua och åtta. I D15 var det tuff konkurrens men våra Göteborgstjejer lyckades bra ändå. Det blev ingen pallplats idag men Hanna Åberg kom på 18:e plats Ella Wallinder på 19:e och Elin Pettersson 21:a. 

På kvällen var det även idag dags för prisutdelning vid ceremoniplatsen på scenen inne på High Chaparral. Killarna i H16 från Göteborg hyllades med vår Göteborgs låt och stamp ifrån läktaren. Efter prisutdelningen var det dags för disco och sedan kvällsmacka. Discot hölls inne på restaurangen Diligensen där vi även serverades frukost och middag. 


USMstafett_2012_KerstinWadman


På söndagen var alla uppe tidigt för att hinna äta frukost innan man skulle ge sig bort mot TC för att ladda upp för dagens distrikt stafett. Stafetten skulle avgöras från samma TC som långdistansen och på delar av samma karta. Idag hade alla på sig Göteborgströjorna och kanske sprang många med sitt turnummer på tröjan idag. Vi samlades ute på TC och nummerlappar delades ut och sen var det dags för starten av H15 killarna.
Otto Stuhlhofer sprang i tredje laget och han var den av göteborgarna som kom först i mål, och växlade över till Klara Djerf. Albin Pålsson sprang in i målet någon minut efter Otto och växlade till Kerstin Wadman som sedan gjorde ett väldigt bra lopp och plockade 20 placeringar. Kerstin och Klara växlade sedan över samtidigt som 6 och 8 i mål. Det fylldes på med löpare hela tiden i målet och Det bästa Göteborgslaget slutade på en 11:e plats 


USM-Sprint_EllaW

och de andra lagen gjorde också fina placeringar bara lite längre ner i listorna. Även många andra gjorde bra lopp i skogen och plockade placeringar även för sina lag. 

Efter att alla duschat, ätit fältlunch och packat ihop alla grejor var det dags för av resa hem mot Göteborg. Det blev en rolig resa för både oss som var nya på ett USM och för de som nästa år kan springa stora SM. Tack till alla ledare och alla deltagare som åkte med. Hoppas alla hade skoj! Och att många följer med även nästa år! 

// Klara Djerf, Lerums SOK

Foton: Mats Lindqvist, Sävedalens AIK.
På respektive foto räknat uppifrån ser ni:
1. Filip Wadsten, Oskar Lindqvist och Heino Ollin på USM Lång (Placeringarna 7:a, 1:a och 8:a på USM Lång)
2. Silvermedaljör i D15 Elin Pettersson på USM Sprint
3. USM-vinnarna i H16 Oskar Lindqvist (Göteborg) och Markus Larsson (Hestra) på USM Lång
4. Oskar Lindqvist på USM Lång i H16
5. Kerstin Wadman på USM-stafetten
6. Ella Wallinder på USM Sprint i D15


Länk till den nyhet

http://www.orienteringgoteborg.com/news_more.php?news_id=994


Relaterad länkar

Resultat USM sprint

Resultat USM Lång

Resultat USM Stafetten

USM arrangörens hemsida

Uppdaterad: 05 DEC 2014 16:24 Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...