In English
Hoppa till sidans innehåll

USM 2013


USM - reseberättelse

Publicerad 2013-12-02, Skriven av Robert Jerkstrand 2013-12-02 kl.23.19Här kommer en reseberättelsen från årets USM i Perstorp.

USM 2013

7:30 stack ett gäng göteborgsungdomar mellan 15-16 år från Universeum till Perstorp i Skåne där årets Ungdoms SM går. Det blev en två timmars lång bussresa med tills det äntligen blev stopp i Örkelljunga där vi fyllde på våra energiförråd på strandhem som vi besökt innan på USM-lägret i Maj.


Såklart så var Göteborg före konkurrenterna Stockholm som också stannade vid strandhem för att luncha. Vid ett-tiden var vi framme i Perstorp där vi checkade in på brukshotellet Perstorp. Mycket bättre än en unken gymnastiksal. Efter att ha packat upp och även gjort ett gyllene besök på ICA så började det bli dags för start. Med göteborgsflaggorna uppe marscherade Göteborg in på karantän. Nummerlappar delades ut och väskor lämnades in för transport till TC. Uppvärmning skedde i karantän tills det var 12 min kvar till start då man fick jogga iväg till starten.

Det blev många fina resultat på sprinten. I D15 kom Klara Djerf 4:a och Kerstin Wadman 6:a och i H15 kom Otto Stuhlhofer 5:a och Johan Lamm 9:a. I D16 kom Ella Wallinder på en 5:e plats och om det inte vore för att Elin Pettersson skulle missat en kontroll så skulle hon kommit in på en klar 2:e plats. I H16 gick det dock inte lika bra resultatmässigt som i de andra klasserna men det gick helt okej ändå för Mattis Hallberg som kom 35:a.

Efteråt bjöds det på kålpudding med potatis och sås till middag och sedan efter ha lämnat ryggsäckarna på hotellet så gav sig Göteborg iväg igen för att delta i prisceremonin vid TC där det bjöds på en riktigt högljudd speaker och ett par högtalare som spelade upp den senaste musiken mellan pristagarna. Efteråt så begav sig de flesta till hotellet där det vankades kvällsfika och sedan laddades det inför morgondagen.

Nästa dag var starterna utsprida över hela förmiddagen så det blev en tidig morgon och de flesta fick sega sig upp ur sängen då frukosten serverades från 6:30–7:00 och bussen avgick 8:00 från Perstorp mot dagens långdistans och tog en ca 15min att komma till TC. Eftersom starterna var utspridda så valde många att sitta kvar i bussen som parkerade alldeles vid TC. Med en otroligt bussig busschaufför som muntrade upp de som startade sent genom att bjuda på varm choklad så blev det mycket bättre för de som stannade i bussen medan tävlingen började dra igång.

Terrängen var ganska brötig enligt många men den hade sina fina partier och det slutade riktigt bra för några göteborgare idag också. I D15 så blev det inte lika bra placering som gårdagen men ändå en bra placering för Kerstin igen som kom på 18:e plats. Otto kom 7:a idag som är otroligt bra och i H16 så kom Mattis 13 placeringar bättre än gårdagen och slutade på en 22: andre plats. Idag fick Elin ta revansch från gårdagen och som bland de sista startande så gör hon ett superlopp och hamnar på en 2:e plats. Fältlunchen var väldigt uppskattad när det började bli mulet och idag serverades det pasta med skinksås. Efter att alla kommit i mål så begav sig Göteborg. På kvällen var det prisutdelning där pristagarna fick stiga upp på prispallen till högljudd musik och samt disco senare för de som ville.

Nästa dag börjades med ännu en fantastisk frukost som uppladdning inför den avgörande stafetten om vilket distrikt som skulle bli det mest prestigefyllda. Göteborg marscherade in på TC med jubel som vanligt och började ladda inför tävlingen. Det såg inte alltför ljust ut för Göteborgs förstalag efter näst sista sträckan och Mattis Hallberg växlade ut Elin Pettersson på en 13:e plats så gjorde Elin ett kanon lopp och lyckades vinna sin sträcka och placerade laget på en 4:e plats. I det vinnande laget sprang följande: Otto Stuhlhofer, Klara Djerf, Mattis Hallberg och Elin Pettersson.
Det näst bästa Göteborgslaget hamnade på en stark 19:e plats och där sprang: Johan Lamm, Elvira Sellgren, Albin Pålsson och Ella Wallinder. Det distrikt som vann i totalen var Dalarna. 
Efter prisutdelningen väntade en seg bussresa hem mot Göteborg.

Skrivit av Albin Pålsson


Uppdaterad: 05 DEC 2014 16:23 Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...