In English
Hoppa till sidans innehåll

Unionsmatchen 2010


Unionsmatchen – Göteborg segrade i H14 och 3:a totalt i matchen

Publicerad 2010-06-07, Skriven av Robert Jerkstrand 2010-06-07 kl.08.10I helgen avgjordes årets Unionsmatch vid Rigortorpet utanför Kungsbacka.

Det är en ungdomskamp mellan Göteborg, Halland/Skåne, Västergötland, Bohuslän/Dal och de norska distrikten Östfold, Akershus/Oslo och Buskerud. Varje distrikt ställer upp med 7 löpare per klass i H14, D14, H16 och D16.Filip Wadsten och Oskar Lindqvist i H14


På lördagens individuella lopp tog Filip Wadsten en stark seger i H14, som var knallhård, med Oskar Lindqvist på en 4:e-plats strax efter. Övriga GOF-ungdomar nådde inte prispallen, men många gjorde bra insatser strax under toppskiktet. Det gjorde att vi efter lördagen låg på 3:e-plats sammanlagt av distrikten (de fyra främsta resultaten per distrikt räknas i varje klass). Under söndagen var det stafett och vi hade 7 lag (de fyra bästa räknades i tävlingen). Det blev en ganska spännande tävling där våra bästa lag låg bra med i början efter goda insatser av D16 och H14. Vi halkade ner lite sedan, men på slutet stack vårt 3:e-lag upp och Arvid Våg forcerade fältet starkt. Lag 3 slutade på en 7:e-plats bara knappt två minuter från bronsplatsen. Bohuslän/Dal segrade före två norska lag. Göteborg 1 slutade 12:a, Göteborg 2 13:e och Göteborg 4 17:e. Noterbart är att vi hade alla våra fyra bästa lag på de 17 främsta platserna av 46 startande lag, en mycket jämn insats som bara suveräna Akershus/Oslo klarade av att slå. Alla våra sju lag tog sig godkända igenom stafetten och vi klarade även omstarten. Efter att stafetterna var summerade var Akershus/Oslo åter segrare totalt, med Västergötland på 2:a-platsen och Göteborg som 3:a (exakt som förra året). Norrmännen tog med sig vandringspriset hem och nästa år åker vi till Buskerud.

Vi som var ledare kan bara konstatera att alla skötte sig suveränt bra, både i skogen och på förläggningen

Mats Lindqvist

På fotot ser du de två GOFare (Filip Wadsten och Oskar Lindqvist i H14) som fick pris (5 pristagare per klass).

Uppdaterad: 05 DEC 2014 16:28 Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...