In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bertil Åkesson (Västergötlands Orienteringsförbund)

Kommunikation


Uppdrag för projektet

Kommunikation via Göteborgs OF/klubbarnas hemsidor. GOF:s hemsida som en heltäckande och alltid uppdaterad portal för samordnade aktiviteter i distriktet.

  • Rent tekniskt skapa portal för samverkan via ny plattform. (syftet är att använda SOFT/Idrottonline) Skall innehålla ”kalender och nyhetsflöde” med distriktsgemensamma- och klubbaktiviteter från bla. Eventor, Facebook, etc. tillsammans med befintlig distriktsinformation.
  • Skapa möjlighet för inbäddning av distriktsgemensam ”kalender och nyhetsflöde” på respektive klubbs hemsida.

Genomförande

Göteborgs OF:s hemsida har lagts över till IdrottOnline. Det mesta av det gamla materialet har flyttats över och går att hitta även på den nya sidan.

Sidan är uppbygd med fem olika arbetsrum: Ungdom, Junior/Senior, Elit Arrangemang och IP Skogen där de som har behörighet kan redigera respektive sida. Inloggning görs med ordinarie IdrottOnline-ID (personnummer) och lösenord. Om du önskar att få behörighet, men ännu inte fått det, kontakta Göteborgs OF.

Nyheter som läggs upp i respektive arbetsrum, liksom uppgifter i kalendrarna visas även på huvudsidan. Nyhetsflödet från Göteborgs OF visas även på hemsidorna hos de klubbar som önskar det. Kalendern uppdateras även med aktiviteter som finns upplagda på Eventor. Det är därför bra om klubbarna i distriktet försöker att lägga in sina aktiviteter på Eventor, så blir de väl synliga. 

En facebooksida, "Göteborgs Orienteringsförbund - GOF" har startats upp, gå gärna in och "gilla" sidan. Grundregeln är att all information ska finnas tillgänglig för alla på hemsidan, men för att få bättre spridning delas den även ut på facebook. Den nya sidan gör detta enkelt.

Den nya sidan gör det även lätt att skicka ut nyhetsbrev, som sammanfattar den viktigaste informationen.

Utbildning på användandet av IdrottOnline.sidan har erbjudits alla som har behörighet att redigera. Efterfrågan har inte varit stor, men alla arbetsrum har haft någon representant vid något av de tre tillfällen som funnits.

Sammanfattning och reflektioner vid projektavslut

Övergången till en IdrottOnline-sida har bland annat förenklat hanteringen av kalendrar och delning av nyheter till facebook. Det är också  ganska många som har erfarenhet från att arbeta med hemsidor på IdrottOnline, vilket tillsammans med att sidan är uppdelad i flera arbetsrum, borde göra att fler kan hjälpa till med att skriva i framtiden.

Förhoppningen är att det kommer in fler artiklar och bilder på hemsidan, framförallt från ungdomarna. En identifiering av fler som är intresserade av att få behörighet att redigera på sidan och att erbjuda utbildning till dessa bör göras.

Hemsidan är kopplad till Google analytics, för att få en bild av hur mycket den används. Statistiken visar att det ofta är drygt 50 besökare per dag på sidan, ibland upp emot 100, någon gång en bit över. Inte så många besök kan tyckas, men sedan mätningen började 1 oktober är det ändå 1885 unika besökare som varit inne. Man kan bland mycket mer även se att något fler män än kvinnor är inne på sidan och att över hälften är i åldern 18-35 år.

Facebooksidan har för tillfället 130 "gillningar" och inläggen brukar ha mellan 60 och 100 visningar, ibland fler.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:35 Skribent: Bertil Åkesson
Epost: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: This is a mailto link