In English
Hoppa till sidans innehåll

Elitmiljö GöteborgFriidrott-löp, Orientering 248

Elitmiljö Göteborg består av flera delar som tillsammans erbjuder ett brett utbud för den som vill satsa på orientering.

Det finns ingen definierad grupp som tillhör elitmiljön, utan alla som har ambition att utvecklas är välkomna  att vara med. Många av de svenska landslagslöparna, liksom flera elitlöpare från andra länder har sin hemvist i Göteborgsregionen och deltar regelbundet i träningsverksamheten, vilket ger goda  möjligheter till bra sparring.

Träningsutbudet bygger på ett samarbete mellan studentföreningen, elitklubbarna och Göteborgs Orienteringsförbund.

Chalmers OL har normalt två träningar i veckan. På måndagar styrkegymnastik och innebandy. Onsdagar alternerar träningen mellan distanslöpning, intervaller och orienteringsteknik. Efter onsdagsträningen erbjuds mat och social samvaro. Chalmers OL är en ren träningsklubb där man kan vara medlem utan att studera på skolan.

Elitklubbarna har träningar på tisdagar. Oftast är det löpträning med hög intensitet. Under ej tävlingssäsong finns även träningar på lördagar och söndagar, dessa varierar mellan distanspass och orienteringsteknik. Alla är välkomna att vara med på träningarna oavsett klubbtillhörighet.

Göteborgs Orienteringsförbund ordnar under hela året, undantaget ett par veckor på sommaren teknikträningar på torsdagar. Det finns även möjlighet att få kartan via mail eller att hämta ett utskrivet exemplar, för att träna vid ett annat tillfälle.

I Göteborgsområdet finns intressant terräng och tillgång till en mängd kartor av hög kvalité. Inom två mil från centrala Göteborg nås tre olika terrängtyper. Dessutom finns tillgång till flera bra sprintområden.

GBG Teknikträning 150122 Nya Varvet.hem Rambo Mosse 150305_Hemsida Floda.Bana 1

 

Göteborgs Universitet/Chalmers är ett av tre lärosäten som utsetts till att bli riksidrottsuniversitet (RIU) och ges möjlighet att vara med och leda utvecklingen med att stärka svensk idrotts internationella konkurrenskraft genom att bättre möjliggöra elitidrott i kombination med akademiska studier.

Presentation Elitmiljö Orientering Göteborg

Uppdaterad: 16 APR 2018 10:41 Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...