Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

OL-gymnasiet


 RIG/NIU Göteborg Orientering - Elitidrottsgymnasiet Katrinelund

Göteborgs Orienteringsgymnasium är ett NIU - "Nationellt godkänd idrottsutbildning" (NIU - 4 platser per år) och från hösten 2023 (med ansökan hösten 2022) även RIG - "Riksidrottsgymnasium" (4 platser per år). Göteborgs OLGY är placerat på elitidrottsgymnasiet Katrinelund som ligger mellan Ullevi och Korsvägen, ca 1 km från Göteborgs Centralstation/Lisebergs Station. Här kan du som elev välja att studera på Katrinelundsgymnasiet eller Bernadottegymnasiet (som ligger nästgårds).

Orienteringsgymnasiet Göteborg består just nu (2022-2023) av 23 elever (7 st åk 1, 8 st åk 2 och 8 st åk 3) samt tre tränare. Vi jobbar tillsammans för vår individuella utveckling i en miljö där vi känner glädje och trygghet till varandra och idrotten. På OLGY Göteborg kan vi vara seriösa och jobba hårt för de delar vi vill utveckla, men med ett tålamod och långsiktigt tänk för både fysisk och psykisk hållbarhet. Vi lär oss om alla de olika delar (elit)orientering består av och har roligt på vägen!

Kost & boende

Skolan erbjuder eleverna komplett frukost i samband med morgonträningarna. På onsdagar tar vi med oss mellanmål att inta direkt efter avslutat orienteringspass.  Eleverna har dessutom möjlighet att ta en matlåda från skollunchen att äta före/efter eventuell kvällsträning. Lunchmaten är väl anpassad för idrottare. 
RIG-elever kommer erbjudas boende. Mer om info kommer (eller kan besvaras på Öppet Hus).

Om Katrinelunds Elitidrottsgymnasium

Katrinelundsgymnasiet är Sveriges största idrottsgymnasium och är RIG eller NIU för 14 olika idrotter och ca 600 elever, vilket utgör knappt hälften av det totala antalet elever på skolan. På skolan kan du känna gemenskap med andra elitidrottare och lära känna skolkompisar som inte idrottar. Du kan välja att läsa ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller vård och omsorg. Du kan även vara elitidrottare och välja att läsa på grannskolan Bernadottegymnasiet (teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap). 


Göteborg som elitmiljö
Göteborgs Orienteringsgymnasium är en del av den attraktiva Elitmiljön i Göteborg som består av OLGY, Riksidrottsuniversitetet och elitklubbarnas öppna träningsverksamheter som just nu håller världsklass. Göteborg är ett orienteringsparadis med en stor mängd kartor i varierande terräng, där de flesta går att nå 10-30 minuter bort. Alltifrån finskuren och detaljrik kustterräng, snabb närområdesorientering till mer storkuperad inlandsterräng. Terrängen och dess variationer erbjuder stora utvecklingsmöjligheter både tekniskt och fysiskt. Det finns ett nära samarbete inom hela elitmiljön för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att möta invididens behov. Det gör att OL-gymnasiets träningar ibland är öppna för övriga i elitmiljön. Det ger eleverna möjlighet att träna tillsammans med och inspireras av de många duktiga seniorelitlöpare som finns i Göteborg.

Information & ansökan
Den 12 oktober 2022 bjuder vi in till en informationsträff. Deltagande kan ske både fysiskt på plats samt digitalt.
Passar inte detta datum? Då är du välkommen att besöka oss vid annat tillfälle. Anmälan till informatonsträffen samt anmälan om du vill komma en annan dag kan göras via Eventor här: https://eventor.orientering.se/Activities/Show/16494 

Har du specifika frågor kring detta eller verksamheten finns kontaktuppgifter finns nedan.
Katrinelundsgymnasiet och Bernadottegymnasiet har öppet hus 13 november (läs mer på resp. skolas hemsida).

RIG-Ansökan är öppen 15 september t o m 15 oktober. NIU-ansökan är öppen 1-30 november. Båda ansökningarna sker via Svensk Orienterings hemsida. 
Elever kallas sedan till intervju + tester snart efter ansökningstidens slut. Var noggrann med dina kontaktuppgifter i ansökan så att vi kan nå dig. Ansökan till skolan (gymnasieval med program et c) görs sedan senast i februari.

För att få en inblick i vår verksamhet kan man följa oss på Instagram: olgygoteborg (https://www.instagram.com/olgygoteborg/

Kontakter

Fredrik Bakkman

This is a mailto link

tel. 070-3482620

 Lina Strand

This is a mailto link

tel. 070-5865087

Läs mer om Katrinelunds idrottsgymnasium här:
https://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk%3a2015821141222509

Uppdaterad: 16 APR 2018 10:31 Skribent: Bertil Åkesson

Nybörjarkurs för vuxnaNybörjarkurs för vuxna

 Hittaorientering

Eventor-loggaGrenar

skidorientering

mountainbikeorientering

precisionsorientering

Motionsaktiviteter

Hittaut.nu

Naturpasset

Motiosorientering logga

Elitmiljö

Elitmiljö Göteborg

Projekt

Utvecklingsmiljö GBG

Postadress:
Göteborgs Orienteringsförbund
Orienteringens Hus, Skatås
416 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256020
E-post: orientering.goteborg...