In English
Hoppa till sidans innehåll

2- och 3-dagars inställt i sommar

18 MAJ 2021 12:38
Orienteringstävlingarna 2-dagars med arrangör Svaide Roma SOK och 3-dagars med Visborgs OK beslutade under måndagen att ställa in årets arrangemang av traditionella ”Gotlandspaketet”.
  • Skapad: 18 MAJ 2021 12:38

Tävlingarna skulle ha avgjorts på norra Gotland under tiden 10 juli till 15 juli. Orsaken är givetvis den pågående pandemin. Med osäkerheten kring restriktioner och antal deltagare vid den tidpunkten, samt ovissheten om när eventuella förändringar sker, så blir tidsaspekten allt för nära för arrangörerna att klara det rätt omfattande förberedelser som krävs för arrangemang med normalt ca 1 500 startande per dag.

Förväntningar har varit stora att det skulle komma ett starkt deltagarfält med tanke på den avslutande finalen i Swedish League i samband med Helg utan Älg som planeras genomföras 23 - 24 oktober. Det hade med all sannolikt var många som hade tagit chansen att bekanta sig med den gotländska terrängen som förberedelse till höstens finaltävlingar.

De gotländska orienterarna och arrangörerna får nu i stället närmast blicka framåt mot Medeltidskampen den 7 - 8 augusti, Garda OK som avvaktar hur smittspridningen utvecklas innan beslut fattas om genomförande. Höstens program hoppas vi kunna genomföras planenligt med finalen Helg utan Älg och de avgörande tävlingar för Swedish League med Gotlands Bro OK.

Vi jobbar även vidare med att hitta mindre erbjudande till de orienterare som redan bestämt att resa till Gotland i sommar. Vi återkommer med mera information när planeringen kommit längre.

Eric Johansson, tävlingsansvarig Gotlands Orienteringsförbund

Skribent: Anna Samelius
E-post: Adressen Gömd

idrottens_o_logo

REGION GOTLAND

Logga_GT

intersportkneippbynGA

 

Klubbar på Gotland

bro ok liten

hansalogga

Svaide Roma W

VIF Gute SOK kopiera

vok

garda ok boxbild

Garda IK boxbild

Postadress:
Gotlands Orienteringsförbund
Box 1030, Färjeleden 5
621 21 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207066
E-post: Info.gotland@oriente...

Se all info