In English
Hoppa till sidans innehåll

Götalandsmästerskapen

15 AUG 2018 13:13
I helgen som gick genomfördes Götalandsmästerskapen och INGEN har väl missat att Felix Bäckstäde delade förstaplatsen i H16 på sprinten!
  • Skapad: 15 AUG 2018 13:13

Götalandsmästerskapen genomfördes i Småland av Eksjö SOK och Gotland hade 9 ungdomar, 2 juniorer och 3 ledare på plats. Det skulle ha varit 2 juniorer till, men p.g.a. skada och sjukdom var de tvugna att stanna hemma.

Alla kämpade väl och gjorde fina insatser, både på sprint, lång och i stafettlaget för ungdomar! Att Felix Bäckstäde är både stark, snabb och har koll på kartan - det visste vi redan och på fredagens sprint såg han till att sätta de andra killarna på plats. Felix delade förstaplatsen i H16! Grattis!!! Folke Svangren gjorde ett fint lopp i H15 och hade inte långt upp till topp 15! 

På långdistansen genomfördes flera fina lopp av våra ungdomar och juniorer. Att som gotlänning, med det begränsade terrängutbud vi har, få möjligheten att redan tidigt komma till fastlandet och olika typer av terräng - är väldigt viktigt i ungdomarnas utveckling av orienteringsteknik. På tävling, men ännu mer på träningsläger där de i lugn och ro kan utforska terräng, kartritning och hur de ska omsätta sin orienteringsteknik till de olika terrängtyper vårt avlånga land har att erbjuda. Vi får tillsammans hjälpas åt att möjliggöra för våra ungdomar att komma till olika terrängtyper på träningsläger, så vi ger dem förutsättningarna för att utvecklas!

Denna gång var det ledarna Viktoria O, Ylva S och Anna B som möjliggjorde våra ungdomars och juniorers resa till fastlandet!

Deltagare på resan var: Natalie G, Klara B, Felix B, Folke S, Adam Ö, Johan B, Jonathan F F, Edvard, Albin L S, Edvin N och Mattias L

Skribent: Anna Samelius

idrottens_o_logo

REGION GOTLAND

Logga_GT

intersportkneippbynGA

 

Klubbar på Gotland

bro ok liten

hansalogga

Svaide Roma W

VIF Gute SOK kopiera

vok

garda ok boxbild

Garda IK boxbild

Postadress:
Gotlands Orienteringsförbund
Box 1030, Färjeleden 5
621 21 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207066
E-post: Info.gotland@oriente...

Se all info

Annons