In English
Hoppa till sidans innehåll

Hittaut Gotland digitalt redan i morgon!

08 APR 2020 16:47
Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet, öppen för alla dygnet runt. Du letar checkpoints i din omgivning. Checkpoints är gps koordinerade, så du kan via mobilen eller kartan leta dig fram. Redan vid midnatt kommer Hittaut Gotland digitalt.
  • Uppdaterad: 08 APR 2020 16:47

Eftersom Coronaviruset begränsar oss i mångt och mycket och att Hittaut är en aktivitet som man kan göra själv eller tillsammans med en nära vän har Gotlands Orienteringsförbunds Hittaut projektgrupp beslutat att göra ett försläpp och öppna upp Hittaut-säsongen på Gotland tre veckor tidigare än planerat. Hittaut finns i år i Visby och Klintehamn. Hittaut är gratis för deltagaren och arrangeras av Gotlands orienteringsförbund i samarbete med föreningarna.

Gå in på hemsidan där du också kan skapa ett konto. Via ditt konto kan du om du vill sedan ladda upp bokstaven för den checkpoint du tagit. Utmana dina vänner, var med i utlottning av priser, njut av fin motion och hitta nya stråk för promenaden, joggingturen eller bara njut av omgivningen! Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen. Hittaut finns på 57 orter runt om i Sverige och aktiverar runt 80 000 deltagare. Hittaut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor. Se mer på hemsidan. Du kan också ladda ner appen Hittaut via Google play eller App store.

Den 30 april kommer sedan papperskartan i brevlådan till de allra flesta hushåll och företag på Gotland.

Hittaut fungerar så här: I mitten av varje ring på kartan finns en checkpoint. Den är markerad i terrängen med en aluminiumstolpe eller plastbricka med rosa hittautdekal. Till din hjälp har du en checkpointsbeskrivning som anger vad du ska leta efter för föremål, tex stenen, gropen, branten, lyktstolpen, stakethörnet. Beskrivningen finns i en tabell på papperskartan och dyker upp när du klickar på en checkpoint i kartvyn på hemsidan eller i appen.

Hittaut, hitta rätt - motion på bästa sätt!
Välkomna!

Skribent: Anna Samelius
E-post: Adressen Gömd

idrottens_o_logo

REGION GOTLAND

Logga_GT

intersportkneippbynGA

 

Klubbar på Gotland

bro ok liten

hansalogga

Svaide Roma W

VIF Gute SOK kopiera

vok

garda ok boxbild

Garda IK boxbild

Postadress:
Gotlands Orienteringsförbund
Box 1030, Färjeleden 5
621 21 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207066
E-post: Info.gotland@oriente...

Se all info

Annons