In English
Hoppa till sidans innehåll

Nya klassindelningar för barn på våra distriktstävlingar!

06 FEB 2019 11:28
I unga år är den fysiska skillnaden försumbar mellan flickor och pojkar. I idrotter där det knappast är utslagsgivande, där andra faktorer påverkar, tenderar vi ändå att hålla isär pojkars och flickors tävlande.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 11:28

På GOF:s tävlingsmöte den 27 januari beslutade man att upp till 12års ålder ha gemensamma klasser för barn, d.v.s. DH10, DH12 och DH12K på våra distriktstävlingar.

I Idrottens idéprogram, Idrotten Vill, kan man läsa: I barnidrotten leker vi och ger barnen tillfälle att pröva på olika idrotter och vi tar hänsyn till barns många gånger olika utvecklingstakt. Fokus ligger på grundläggande färdigheter, rörelseglädje och vilja. Att ge barnen möjlighet till allsidig idrottsutveckling är normgivande för verksamheten. Att lära barn idrott under roliga former, för att skapa ett livslångt intresse, där träning och tävling sker för att utvecklas, inte för resultatet i sig.

Från i år kommer våra yngsta deltagare att springa i gemensamma klasser upp till 12 år vid våra distrikts och DM tävlingar, vi inbjuder i år till DH10, DH12 och DH12K, samt de redan mixade klasserna U1 och U2. På Gotland har vi rätt få deltagare i varje klass och då är det även roligare att vara fler. Vid årets tävlingsträff i slutet av januari kom representanter från alla öns orienteringsklubbar fram till ett enhälligt beslut att ha jämlika och mixade klasser för de yngsta.

På våra större arrangemang fortsätter vi åtminstone i år med delade klasser upp till 12 år, då startdjupet annars blir stort och vi behöver utveckla detta än mer.

Skribent: Anna Samelius

idrottens_o_logo

REGION GOTLAND

Logga_GT

intersportkneippbynGA

 

Klubbar på Gotland

bro ok liten

hansalogga

Svaide Roma W

VIF Gute SOK kopiera

vok

garda ok boxbild

Garda IK boxbild

Postadress:
Gotlands Orienteringsförbund
Box 1030, Färjeleden 5
621 21 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207066
E-post: Info.gotland@oriente...

Se all info

Annons