Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Börja orientera


Vill du börja orientera?


Välkommen hit!

Roligt att just du vill börja med orientering. På denna sida hoppas vi kunna presentera allt du behöver veta för att kunna börja orientera nu.

Inom orienteringen finns det möjlighet för alla att vara med. I de fyra orienteringsgrenar som är orienteringsförbundet: orienteringslöpning, skidororientering, mounteinbikeorientering och precisionsorientering, kan alla hitta den eller de former av orientering som passar. 

Orienteringslöpning är det som de flesta förknippar med idrotten orientering. Här springer du i skogen för att hitta kontroller som är markerade i en viss ordning på en karta.

Skidorientering är en gren av orientering där du åker skidor på stigar och letar efter kontroller som är utsatta på en karta i en viss ordning. 

I mountainbikeorientering cyklar du med en mountainbike på stigar i skogen och letar efter kontroller som är utmärkta i en viss ordning på en karta. 

I precisionsorientering kan alla delta, oavsett kön, ålder och rörelseförmåga. Man tävlar i gemensamma klasser i lättframkomlig terräng även för till exempel rullstol och cykel. Banlängden är relativt kort och maxtiden är väl tilltagen. Vid varje kontroll finns upp till fem alternativa skärmar. Du ska, utan att lämna stigen/vägen, avgöra vilken skärm som sitter rätt enligt kontrollringen på kartan och kontrollbeskrivningen.

 

Läs om orientering

 

Vill Du veta mer så kontakta gärna Gotlands Orienteringsförbund 0498-20 70 66
Uppdaterad: 12 OKT 2017 11:21

idrottens_o_logo

REGION GOTLAND

Logga_GT

intersportkneippbynGA

 

Klubbar på Gotland

bro ok liten

hansalogga

Svaide Roma W

VIF Gute SOK kopiera

vok

garda ok boxbild

Garda IK boxbild

Postadress:
Gotlands Orienteringsförbund
Box 1030, Färjeleden 5
621 21 Visby

Kontakt:
Tel: 0498207066
E-post: Info.gotland@oriente...

Se all info