In English
Hoppa till sidans innehåll

Intervjuv med en banläggare

16 JUN 2019 20:59
Hallå där, Magnus Eliasson, en av tre banläggare på Hallands 3-dagars, hur tar du dig an uppdraget som banläggare för Hallands 3-dagars?
  • Skapad: 16 JUN 2019 20:59

-Jag brukar skapa mig en överblick över hur terrängen är och utnyttja det som finns. Det gäller att hitta bra stråk och kluriga vägvalssträckor.

Vad kommer att vara det trevligaste och bästa med banorna på Hallands 3-dagars?
-Det är en ganska varierad terräng, allt från bokskog till granskog. Långdistansbanorna kommer att präglas av vägval. Det kommer att bli schysst orientering helt enkelt.

Hur skulle du beskriva markterrängen?
-Det finns både öppna fina stråk och en del hyggen. I området finns ett aktivt skogsbruk och det gör att man ibland tappar fina områden som man ville haft.

Vilka speciella utmaningar ger detta område dig som banläggare?
Det finns en del skogsvägar och hyggen i området och dessutom ett naturreservat som man behöver ta hänsyn till.

Hur skiljer sig de olika etapperna åt?
-Den inledande medeldistansen, där banorna läggs av Björn-Olof Waldemarsson, kommer att ha lite annan karaktär än de två långdistanserna genom att banorna där kommer att i högre grad gå genom områden med bokskog. Långdistanserna kommer att präglas av vägvalsorientering då båda Ingmar Johansson, som är ansvarig banläggare för etapp 1, och jag gillar att lägga banor som innehåller den typen av utmaningar.

Det kommer att bli fysiskt utmanande orientering med rejäl kupering under alla tre etapperna. Höjderna kan också ge stöd i orienteringen som ledstång. Det är inte platt bara för att man är i Halland.

Varför ska man åka till Hallands 3-dagars?
Det är en bra sommartävling där närhet till havet och vackra naturupplevelser med den halländska bokskogen som pricken över i.

Skribent: Lars Edberg
E-post: This is a mailto link

©Hallands 3-dagars, Hallands Orienteringsförbund

 Du är besökare

besöksräknare

 

Arrangerande föreningar:


Postadress:
Hallands Orienteringsförbund
Bernt Andersson, Pastillgränden 36
434 32 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: halland@orientering....