In English
Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse från Daladubbeln 2018

21 OKT 2018 19:36
Resan mot Falun och Britarvsskolan började fredagen den 19:e Oktober. Vi hämtade upp deltagare i Halmstad, Björkäng, Frillesås och Kungsbacka.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2018 19:36

På vägen upp stannade vi på Rattugglan i Mariestad för middag och sedan en bensträckare i Lindesberg. Vi var framme vid boendet omkring 18.30. Det visade sig att vi hade en hel gympasal för oss själva vilket ungdomarna gillade och använde lokalen för både fotboll och lek i ringarna. Vi hade en samling med ungdomarna för att gå igenom de rutiner och tider som gäller för lördag. Några gick till en affär som låg i närheten och handlade kvällsmat medan andra åt medhavd mat. Vi gick och la oss vid 22 och släckte helt vid 23.

 

På lördagen väckte Lindéna hela gruppen med sin ljudanläggning med härlig musik. Vi gick och åt frukost som bestod av gröt, fil, müsli och bröd. Vid 9 gick vi mot arenan som låg på gångavstånd, endast ca 1200m från boendet. När vi kom dit hade några av ledarna satt upp tält och vår hallandsflagga. Vi samlade hela laget och tog ett lagfoto. Ungdomarna kunde i lugn och ro förbereda sig inför tvåmannastafetten. Första start för Halland var klockan 11.00 och sista var 12.30.
Alla kämpade på bra, de allra flesta var godkända. Ett lag var topp 10.

När vi kom hem väntade lek i hallen igen och vi hade samling vid 16.30 för att gå igenom kvällens och morgondagens tider och gick därefter direkt för att äta.
Det serverades kyckling och potatis med kall sås.
Kvällen fortsatte med lek och umgänge, några gick och handlade godis. Ungdomarna gick och la sig i vid 21.30 och släckte vid 22.00.

 

 

 

På söndag fick vi återigen vakna av Lindénas ljudanläggning, denna gång till Peps Perssons, O’boy vilket vackert väder klockan 6.00. Alla packade ihop sina sovplatser och packade ut i bussen för att sedan gå och äta frukost. Klockan 8.00 samlades vi utanför och gick i samlad trupp till arenan. Endast några fåtal vuxna stannade kvar och städade det sista.

Innan tävlingen började så var det många som ordnade med sin utklädnad och förberedde sig för fotografering. Många hade god fantasi med sitt val av utklädnad. Det var riktigt tuffa banor i den kuperade lugnet-terrängen. De flesta var nöjda med sina prestationer, men vi hade några som fick bryta på grund av utmattning/energibrist. Något att ta med sig till kommande år är att förbereda ungdomarna ännu mer med mat och energi dagen innan.

Simon Corneliusson (OK Löftan) tillsammans med Emil Lindblad (Sävedalens AIK) gick in på niondeplats i H14 sammanlagt efter båda dagarna. Vilmer Antonsson (FK Friskus) och Elvira Karmstig (FK Friskus) revanscherade sig från stafetten genom att få till ett kanonlopp med en tredjeplats på patrullen i H10.

Det gick snabbt att äta, duscha och bli klara för att åka iväg med bussen vid 13.15. En fundering till nästa år är om vi skall stanna på eventuell prisutdelning beroende på om vi har löpare som har placerat sig för pris.

Vi ledare tackar för en trevlig helg tillsammans med trevliga och kämpande ungdomar.

Anders Ivarsson (FK Friskus), Kristina Persson (Halmstad OK), Patrik Corneliusson (OK Löftan)

Skribent: Lars Edberg
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Hallands Orienteringsförbund
Bernt Andersson, Pastillgränden 36
434 32 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Manage Preferences

Annons