Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

USM


USM hanteras av en särskild grupp under MOF:s ungdomskommitté.

USM-gruppen är för löpare som är 14-16 år. Gruppens syfte är att förbereda ungdomarna i distriktet inför USM samtidigt som vi stärker gemenskapen över klubbgränserna. Detta gör vi genom att träffas och träna tillsammans under roliga former. Vi ordnar också ett träningsläger inför USM, oftast på plats där USM ska gå.

För att vara med i gruppen ska du anmäla dig och betala en deltagaravgift på 100 kronor. I avgiften ingår de aktiviteter som gruppen ordnar på hemmaplan samt en T-shirt som bara går att få genom MOF:s USM-grupp.

Till USM-tävlingarna skickar vi 15- och 16-åringar som tävlar individuellt och i stafett, men även 14-åringar om det behövs för att få fulla lag i distriktsstafetten. När det är dags för USM kan det bli aktuellt med uttagningar. Uttagningarna görs i så fall utifrån tävlingsresultat.

I USM-gruppen får alla vara med, ju fler vi är som träffas, tränar och umgås desto roligare har vi och desto bättre blir resultaten. För att bli uttagen till USM-tävlingarna bör du vara med i USM-gruppen. Beroende på omständigheterna kan vi göra undantag men grundregeln är att vi tar ut löpare till USM bland deltagarna i USM-gruppen. Det gör vi för att vi tycker att det är bra att den som har ambitionen att springa USM delar med sig av sin energi och sitt engagemang till alla och är med och bidrar till hela gruppens utveckling.

USM avgörs på hösten och det är tre lopp på tre dagar. Sprint på fredag, lång på lördag och stafett på söndag. Individuellt tävlar du för din klubb och i stafetten tävlar du för distriktet. Vi ordnar med gemensam resa och gemensamt boende i samband med tävlingarna.

Kostnaderna för träningslägret och tävlingarna betalas i huvudsak av klubbarna. MOF subventionerar en del av kostnaden. Projektet Brobyggarna brukar också bidra med en del av kostnaden.

Uppdaterad: 23 APR 2017 23:52 Skribent: Thomas Engberg
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Medelpads Orienteringsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0706865610
E-post: medelpad@orientering...