In English
Hoppa till sidans innehåll

Avslutning utan slut i nattcupen

23 MAR 2020 23:42
Avslutning utan fika och prisutdelning, så blev det på tionde och sista deltävlingen i årets nattcup. Coronaviruset kunde dock inte hindra själva tävlingen.
  • Skapad: 23 MAR 2020 23:42

Frågan för kvällen gällde vem som skulle knipa den femte och sista klassegern i årets cup. Fyra klasser var avgjorda redan innan finalen men i Kort vuxna har det varit benhårt hela vintern och till slut kan vann Irene Larsson på sitt flitiga deltagande. Hon plockade med sin nionde start för året hem fem extra bonuspoäng och kunde därmed segra, tre poäng före Winn Björklund. Som för att understryka detta faktum besegrade hon dessutom Winn i den sista deltävlingen då hon kom tvåa bakom förstagångsvinnaren Anna Hoffman. Raffel var ordet.

I kort ungdom var Hugo Hässler klar segrare och avslutade med en andra plats bakom Alexander Dufva som kom, sågs och segrade i sitt första framträdande för säsongen. Totaltrean Valter Hoffman fullbordade sin cupvinter med sin tionde raka start. Det var han en av endast tre som lyckades med. De övriga var Sven-Erik Sundin i Mellan herrar och Frida Vikström i Långa.

Mellan damer plockades hem av Julia Nordlander. Sista deltävlingen gick till Astrid Rex som avslutade säsongen med att vinna i sina två sista starter, men hon hade lite för få lopp för att kunna utmana även i totalen.

I mellan herrar var Mattias Larsson så överlägsen att han klättrade en division under innevarande säsong och avslutade i långklassen. Tvåan Fredrik Pontén kunde ta hem sista loppet vilket var första gången för honom.

På Långa banan hade Anders Axling vunnit totalen redan innan start och tur var väl det för han hade inte mycket att sätta emot ungdomarna Hannes Lindahl och Hugo Nordlander. Hugo tog sin andra seger i sin tredje start. Får han till fler starter nästa vinter blir han farlig i totalen.

116 namn finns på sammanställningen över årets cup. Några namn finns på två ställen men väl över 100 deltagare i alla fall som roat sig i skogarna i vintermörkret.

Tack till alla deltagare och arrangörer för årets nattcup. Skulle gissa att det blir en fortsättning även nästa vinter. Bara vi blir kvitt viruset.

Här hittar du nattcuppssidan med bland länkar till resultat och poängberäkning.

Skribent: Olov Vikström
E-post: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Medelpads Orienteringsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0706865610
E-post: medelpad@orientering...

Se all info

Annons