In English
Hoppa till sidans innehåll

Hård snö på nattcup 9

21 FEB 2020 00:43
Den blöta snön hade frusit till var ganska tacksam att löpa ovanpå vid den näst sista deltävlingen. Den dramatik som funnits fick i många fall sin upplösning denna kväll och finalen ser ut att bli rena defileringen för segrarna.
  • Skapad: 21 FEB 2020 00:43

På Långa banan tog Anders Axling sin tredje seger och nådde till maximala sju resultat. Han klättrade med det till ledning totalt och blir svår att plocka bort därifrån med tanke på att Frida Vikström också har sju resultat och bara kan göra kosmetiska förändringar på sin totalpoäng. Kan dock bli kamp om bronset, i första hand mellan Olov Norin och Hannes Lindahl, Erik Norin skulle också kunna komma på fråga men då krävs topprestation.

I Mellan damer vann Julia Nordlander för tredje gången och segade sig förbi Sofia Lindén som varit i ledning sedan starten i oktober. Här har Julia ett resultat kvar till sju medan Sofia fyllt raden och det gör att vi nog kan gravera Julias namn på segerplaketten. Sofia Lindén tvåa och Åsa Pontén trea är praktiskt taget klart det också.

Mellan herrar har varit avgjort sedan innan dopparedagen. Mattias Larsson vinner och han firade med att välja långa banan på denna den nionde deltävlingen. Hård kamp om övriga medaljer mellan främst Sven-Erik Sundin, Fredrik Pontén och Björn Abelsson. Fördel Fredrik Pontén som har sex resultat och därmed får räkna hela poängen vid finalen.

Kort ungdom såg Elin Karlsson premiärvinna. I totalen ligger dock Hugo Hässler kvar högst upp och han lär göra det även efter finalen eftersom tvåan Valter Hoffman har sju resultat och därmed inte kan plocka så många poäng till utan får nog nöja sig med silvret. Valter har dock chans att bli en av få som springer alla tio deltävlingar om han kör finalen också. Elin Karlsson blir trea i totalen, det är klart.

Den enda klass som fortfarande lever är Kort vuxna som bjudit på rock'n'roll hela vintern och gör så ända in i kaklet. Nionde loppet vanns av Winn Björklund före Irené Larsson. I totalen leder Irené före Peter Lorentzson och Winn och alla tre har chansen att bli slutsegrare. Nu toppas det på formar fram till den sista deltävlingen må ni tro.

Sista deltävlingen är en månad bort på grund av sportlovet. 18 mars smäller det och i vanlig ordning är det SOK som arrangerar i SOK-stugan, efteråt blir det fika och prisutdelning. Har du inte sprungit förr så gör du det då.

Här är nattcupssidan med all info och resultat, nu också med en beskrivning av poängberäkningen, i samarbete med Peter Lorentzson.

Skribent: Olov Vikström
E-post: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar




Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Medelpads Orienteringsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0706865610
E-post: medelpad@orientering...

Se all info

Annons