In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Barn och Ungdomskommittén

17 APR 2017 08:29
Tisdagen den 11 april hade barn och ungdomskommittén planering för årets verksamhet i MOF's regi och här finns en kort rapport om vad som sades och bestämdes
  • Uppdaterad: 17 APR 2017 08:57

Är det någonting av nedanstående som ni har funderingar kring så prata med respektive representant i klubbarna (lista med representanterna).

Vår USM-grupp hanterar aktiviteter kopplad till USM där det bla planeras för ett läger i Umeå under Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med brobyggarna. Håll utkik efter inbjudan/information om denna grupp som är på väg snart. Detta är aktuellt för ungdomar 14-16 år.

Sprintserien med medaljer för flitigt deltagande kommer inte att ske i samma form i år. Det nya upplägget innebär att det blir flitpris (medaljer) till deltagare i klasserna D10, H10, U1 och U2 på vissa utvalda tävlingar (samma som Hedern cup nedan förutom Natt DM). Deltagade på minst 4 av 7 deltävlingar kommer att innebära en medalj.

Ungdomscupen (Hedern cup) körs även i år för klasserna D12, H12, D14, H14, D16 och H16 med totalt 8 deltävlingar varav de 5 bästa räknas i totalställningen. De tävlingar som ingår är Tour de Medelpad (båda dagarna), DM medel, NM sprint, NM lång, DM lång, DM sprint och DM natt. Länk till information och sammanställning.

Vad gäller breddläger för åldrarna 8-12 år så är det ännu inte planerat för när det kommer att genomföras. Håll utkik efter mer information längre fram.

Det kommer att ske två stycken gemensamma resor till ungdomstävlingar utanför distriktet i år. Den första blir till Östersund och tävlingarna Loffelunken och Älgjakten 9-10 september. Första dagen är det vanlig tävling och på kvällen erbjuds bad och på söndagen är det en 7-manna stafett med valfri lagsammansättning. Den andra resan blir (som vanligt) till Daladubbeln (14-15 oktober) i Falun med stafett och patrulltävling på schemat. Mer information om båda dessa resor kommer när vi närmar oss.

Säsongen kommer liksom tidigare att innehålla en gemensam avslutning. Om det blir Boda Borg igen eller om vi tar något nytt initiativ är inte bestämt ännu utan det återkommer vi till under hösten.

Förutom ovanstående gemensamma aktiviteter så finns det också saker som respektive förening ordnar som övriga också kan delta på. En av de första sakerna för säsongen är ett Teknikläger som SOK ordnar för ungdomar i åldrarna 11-16 år. Länk till nyhet.

Skribent: Thomas Engberg
Epost: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
full koll

Postadress:
Medelpads Orienteringsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0706865610
E-post: medelpad@orientering...

Se all info

Annons