In English
Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade direktiv angående Corona sommaren/hösten 2020

30 JUN 2020 17:07
Medelpads OF har tillsammans med distriktets klubbar tagit fram riktlinjer för att kunna arrangera säkra tävlingar/träningstävlingar i sommar/höst med hänsyn till de smittorisker och restriktioner som i dagens läge gäller för oss alla.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2020 17:45

RF, SOFT och MOF rekommenderar anpassad men fortsatt verksamhet då orientering ju är fantastiskt eftersom det erbjuder enskildhet i naturens arena. Detta kan vi utnyttja!

Den 29 mars trädde direktiv från Folkhälsomyndigheten i kraft som begränsar våra aktiviteter till 50 personer för officiella arrangemang men lämnar till varje klubb att göra en egen riskbedömning för sina träningsaktiviteter baserade på de nya direktiven. På så sätt är alla tävlingsarrangemang tills vidare inställda.

Här hittar du SOFTs samlade information om Corona

Medelpads OF vill dock även fortsättningsvis uppmuntra distriktets klubbar att ta ytterligare initiativ, genom att genomföra lokala tränings- eller träningstävlingsaktiviteter på klubbnivå, eller tillsammans distriktets övriga klubbar, så länge antalet deltagare inte överskrider 50 personer samtidigt vid TA (tävlingsarenan/målet). Därmed håller vi oss till de restriktioner och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten delgett oss.

Våra Nationella tävlingar och Distriktsmästerskap
Våra nationella tävlingar samt distriktsmästerskap under året har vi beslutat att ställa in. 
DM-programmet för 2020 skjuts till år 2021. Dock har en ungdom/juniorsprint genomförts istället för DM-sprinten (16/6) och DM-lång kommer att genomföras som en distriktsungdoms/juniortävling den 22 augusti.

Närtävlingar (som exempelvis RTTH, Fyrsprinten, Sommarserien, När-OL, Natt-Cup)
Vi har ju många arrangemang av närtävlingar i alla delar av Medelpad. Huvudsyftet är främst att ge barn och unga tillfälle för träningstävling men det är naturligtvis även öppet för oss något äldre. Ett dokument med riktlinjer för sommaren och hösten 2020 finns som länk under denna nyhet och har även distribuerats via klubbarnas tävlingsansvariga.

Veteran-OL
Då många av VOL-medlemmarna tillhör riskgruppen 70+ så har VOL-arrangemangen istället bytts ut till ”Veckans bana” då man själv kan bestämma vilken dag och tid man ger sig ut i skogen. Resultatredovisning sker via Livelox för de som väljer att ladda upp sin GPS-rutt.

Övriga tävlingar i Sverige
I augusti skulle ju det traditionsenliga Norrlandsmästerskapen ägt rum. Dock har detta arrangemang beslutats att ställas in via ett digitalt möte tillsammans med norrlandsdistriktens tävlingsansvariga. NM-programmet förskjuts därmed ett år framåt vilket innebär att Jämtland/Härjedalen får en ny chans nästa år.

Ingen har väl missat att O-Ringen är inställt och framflyttat till 2021. Inget Swedish League i år, alla SL-deltävlingar inklusive SL-finalen skjuts på framtiden. Samtliga SM-tävlingar är också inställda men förbundet arbetar just på en modell för att få till åtminstone en form av mästerskapstävling under hösten. 25-manna har nyligen ställts in och hur det blir med Tiomila (som flyttats fram till den 26 - 27 september) kommer beslut om senast den 31 juli.

Till sist lite positivt!
HITTAUT har ju fått ett oerhört gensvar i Sverige och i synnerhet här i Sundsvall. För ett tag sedan passerade vi 100 000 registrerade checkpointbesök här i S-vall/Medelpad, FANTASTISKT! Ta chansen att ta er ut i skog och mark du också! Hela 300 st checkpoints finns att besöka och ytterligare 60 stycken CP:s släpptes under midsommarhelgen!

Passa även på att delta i de många ”träningstävlingsarrangemangen” i vårt distrikt. Ni ute i klubbarna gör ett fantastiskt arbete i genomförandet av dessa!

Vi kommer också att få till ett ”Mini O-Ringen” under den ordinarie O-Ringenveckan (20-24/6, vecka 30). Fem etapper i rad (alltså ingen vilodag) och med eventuellt en avslutande jaktstart under fredagen. Planen är att erbjuda fem banor där det preciseras vilka klasser som ingår. Ytterligare information kommer, så håll koll på hemsidan och på Eventor framöver!

Här hittar du riktlinjer för sommaren och hösten 2020

Skribent: Johan Agås
E-post: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Medelpads Orienteringsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0706865610
E-post: medelpad@orientering...

Se all info

Annons