In English
Hoppa till sidans innehåll

Börja orientera


Vill du börja orientera?


Välkommen hit!

Roligt att just du vill börja med orientering. På denna sida hoppas vi kunna presentera allt du behöver veta för att kunna börja orientera nu.

Inom orienteringen finns det möjlighet för alla att vara med. I de fyra orienteringsgrenar som är orienteringsförbundet: orienteringslöpning, skidororientering, mounteinbikeorientering och precisionsorientering, kan alla hitta den eller de former av orientering som passar. 

Orienteringslöpning är det som de flesta förknippar med idrotten orientering. Här springer du i skogen för att hitta kontroller som är markerade i en viss ordning på en karta.

Skidorientering är en gren av orientering där du åker skidor på stigar och letar efter kontroller som är utsatta på en karta i en viss ordning. 

I mountainbikeorientering cyklar du med en mountainbike på stigar i skogen och letar efter kontroller som är utmärkta i en viss ordning på en karta. 

I precisionsorientering kan alla  delta, oavsett kön, ålder och rörelseförmåga. Man tävlar i gemensamma klasser i lättframkomlig terräng även för till exempel rullstol och cykel. Banlängden är relativt kort och maxtiden är väl tilltagen. Vid varje kontroll finns upp till fem alternativa skärmar. Du ska,  utan att lämna stigen/vägen, avgöra vilken skärm som sitter rätt enligt  kontrollringen på kartan och kontrollbeskrivningen.

 

För närvarande har Norrbotten orienteringslöpning och skidorientering.

Du som är intresserad av mountinbikeorientering eller precisionsorientering tar kontakt med Norrbottens Orienteringsförbund.

 

Uppdaterad: 19 APR 2016 13:42
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Norrbottens Orienteringsförbund
Kjell Mörtberg, Öresvägen 35
974 51 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orientering.norrbott...

Se all info