In English
Hoppa till sidans innehåll

Veteranorientering 2021


2021-06-05

Nu har vi genomfört vårterminen av årets veterantour.

Under våren har vädret makter för det mesta varit emot oss. Kyligt blött och allmänt kymigt. Vi hade ju t. o. m. snö på en av tävlingarna. Under den sista tävlingen så fick vi i alla fall riktigt kanonväder med högsommarvärme och en svag bris som höll tillbaka den höga temperaturen. I och med detta så var de tidigare tävlingarnas väder i stort sett glömda. Jättekul att vi fick avsluta våren med detta. Då tror man ju också att många veteraner skulle vilja komma ut och lösa lite kniviga orienteringsproblem. Nu blev det inte riktigt så. Tävlingen lockade ”bara” 78 deltagare. Att inte fler kom kan ha berott på att tävlingen gick uppe i Kilsbergen vid Dammenlägret och den terrängen är känd som rätt tuff och bökig. Detta skrämde kanske bort en hel del deltagare. Om man tittar på resultatlistan för korta och mellanbanorna så var det 27% resp. 22% som inte fullföljde tävlingen vilket ju är rätt många. Det är också genomgående rätt långa löptider. De som sprang långa banan är tydligen betydligt starkare för där var det bara en person som inte fullföljde och löptiderna är normala.

Till Hagabys försvar ska sägas att de hade tänkt köra tävlingen i ett betydligt snällare område i närheten av Ånnaboda. Tyvärr så fick de inte använda detta eftersom området ingår i Tiomila-terrängen nästa år och är avstängd för tävlingar till efter Tiomila.

Antalet deltagare har pendlat mellan 41 (OK Tisarens snötävling) och 106 (KFUM Örebros tävling i slutet av mars). Genomsnittet ligger på 77 för de 9 tävlingarna vilket är rätt bra med tanke på omständigheterna. Det högsta genomsnittet hade vi 2019 då i snitt 84 löpare tävlade. Detta under hela året. Vi får se hur det ser ut i höst när vi avslutar säsongen. Om vi får en fin höst kan vi nog komma över 84 när vi gör bokslutet.

Nu är det sommaruppehåll och vi gör omstart den 5:e augusti hos OK Järnbärarna som kommer att arrangera vid Djäknens badplats vid sjön Ljusnaren. Frågan är hur vi ska göra med de restriktioner som vi införde inför höstsäsongen i fjol. Jag har pratat med OK Järnbärarna, Hällefors OK, OK Djerf och Hagaby GoIF, dvs. de som arrangerar de 4 första tävlingarna, Vi kom fram till att vi även under den kommande höstsäsongen håller kvar vid hur vi har haft det hittills. Detta på grund av att alla vet vad som gäller så det är bara att agera som man gjort hittills. Dessutom ska vi ha klart för oss att pandemin inte är över ännu. Vi vet inte vad som händer i höst. Det kan ju komma en ny omgång med smitta så att de restriktioner som Folkhälsomyndigheten nu börjar lätta kommer åter.

Pandemiläget ser ju just nu väldigt positivt ut. Spridningen minskar och vaccinationerna fortlöper framåt. Många av oss veteraner har säkert redan fått sin andra spruta. Trots detta så kör vi även i höst som vi gjort hittills. Jag har även pratat med Alf Lindberg, som håller i veterantouren för Västmanlands och Sörmlands räkning. Även dom kommer att köra samma koncept som de gjort hittills i år. Min förhoppning är att vi vid vår sista tävling den 7:e oktober kan samlas hos Almby IK i Ljungstugan och att vi då bestämmer oss för hur vi ska ha det under nästa år. Då vet vi säkert hur pandemin utvecklas (förhoppningsvis avvecklas) och kan resonera oss fram till mer normala förhållanden, till något som passar oss alla och som vi känner oss nöjda med.

Med detta så önskar jag er en

lång och jätteskön sommar och hälsar er välkomna till OK Järnbärarna och Djäknens badplats

Ingemar Widén

 

 

 

Arrangör

Samling

1

18 mars

Almby IK 

Sommarro

2

25 mars

KFUM Örebro OK 

N:a Runnaby 

 

1 april

Skärtorsdag

Ingen tävling 

3

8 april

OK Milan 

Inställd

4 

15 april

Degerfors OK

Lidetorpsmon

5

22 april

OK Tisaren

Klevet/Blåberga 

6

29 april

Laxå OK

Skogskyrkogården

7

6 maj

Kristinehamns OK 

Långmarkens vindkraftpark

 

13 maj

Kristi Himmelsfärd 

Ingen tävling

8

20 maj

OK Tylöskog 

Klubbstugan Svennevad

9

27 maj

Lindebygdens OK

Brukshundslubben

10

3 juni 

Hagaby GoIF 

Björktjärnslägret

 

 

Sommaruppehåll

 

11

5 augusti

OK Järnbärarna 

Djäknens badplats

12

12 augusti

Hällefors OK 

Klubbstugan

13

19 augusti

OK Djerf 

Djerfstugan 

14

26 augusti 

Hagaby GoIF 

 

15

2 september

Fellingsbro GoIF 

 

16

9 september

Askersunds OK 

 

17

16 september

OK Tisaren

 

18

23 september

KFUM Örebro OK 

 

19

30 september

OK Milan 

 

20

7 oktober

Almby IK 

 

 
Webblänk till alla veterantävlingar under 2021 i Eventor finns HÄR!

 

 

 

 

Uppdaterad: 13 SEP 2018 23:28 Skribent: Ingemar Widén
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Örebro Läns Orienteringsförbund
Inga Holmström, Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Besöksadress:
Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orientering@orebro.r...

Se all info

Annons