In English
Hoppa till sidans innehåll

Veteranorientering 2022


2021-10-24

Veteranprogrammet för 2022 är nu klart.

Det var snabbt avklarat att få ihop ett tävlingsprogram för 2022 års veterantour. Alla klubbar är angelägna att bidra med ett arrangemang vilket känns mycket bra. Precis när jag fått klart med den sista tävlingen så ringer Askersunds OK och vill bidra. Nu hade jag ingen ledig tävling kvar så de blev utan i år. Det betyder att Askersunds OK står först i kö för ett arrangemang år 2023.

Jag känner mig nöjd med programmet för både under våren och hösten så är arrangemangen spridda över hela distriktet. Du finner programmet i slutet av detta veckobrev. Alla tävlingarna är upplagda i Eventor.

Nu vill jag att du loggar in i Eventor, öppnar din klubbs tävling och kollar upp att det som står är riktigt. Fyll i det som saknas och som ni redan har bestämt som tävlingsledare, banläggare och framförallt en kontaktperson. När ni har bestämt var ni skall ha tävlingen så markera det under rubriken ”Arena och tävlingsområde”. Tack på förhand

Jag har fått lite förfrågningar och kommentarer angående förra veckobrevet. En sak som vi inte tog upp till diskussion var om vi ska ha med oss egen plastficka till kartan. Det enklaste svaret på detta är ett JA. Om alla alltid har en egen plastficka liggandes i sin väska eller ryggsäck så är det inget problem om någon arrangör inte tillhandahåller inplastade kartor.

Jag har även fått funderingar i samband med hjärtstartaren. Vi har ju sagt att vi obligatoriskt ska ha en hjärtstartare på våra veterantävlingar. Det är bra men det krävs också att det finns folk som kan med den. Det finns visserligen en bra guide med den men när det blir skarpt läge så finns det risk att man reagerar nervöst och virrigt och inte särskilt effektivt. Det bör alltså finnas några som är väl bekant med hjärtstartaren i alla klubbar. Jag har pratat med Yvonne Carlsson om detta och hon säger att det borde också finns kompetens i HLR (hjärt-lung-räddning) på plats. När ÖLOF köpte in hjärtstartaren så bjöd de in alla klubbarna till genomgång och utbildning i hjärtstartaren och HLR. Gensvaret var minst  sagt skralt. Man tycker tydligen att detta inte är så viktigt.

Nu frågar jag mig hur gör vi med detta inför nästa år?  Ska vi ha någon utbildning och i så fall vem ansvarar för det? Varje klubb för sig, ÖLOF eller någon annan? Det är 5 månader till att vi kör igång så vi har tid på oss att fundera ut något. Diskutera i din klubb och kom med förslag. I början av 2022 bör vi bestämma hur vi ska ha det.

Med detta så önskar jag dig en fortsatt fin och trevlig höst

Ingemar Widén

Trumpetaregatan 9C

703 43  Örebro

Tel: 073 – 800 43 32

E-post:  This is a mailto link

 

Tävlingsprogram för 2022

 

 

Arrangör

Samling

1

17 mars

Almby IK

 

2

24 mars

Laxå OK

 

3

31 mars

KFUM Örebro OK

Solfjädern

4

7 april

Kristinehamns OK

Hultets fritidsgård

5 

12 april

OK Milan

 

6

21 april

OK Tisaren

 

7

28 april

Lindebygdens OK

 

8

5 maj

Degerfors OK

Råbäck

9

12 maj

OK Tylöskog

 

10

19 maj

OK Järnbärarna

 

11

24 maj

Hagaby GoIF

Ånnaboda

   

Sommaruppehåll

 

12

11 augusti

Hällefors OK

 

13

18 augusti

OK Djerf 

 

14

25 augusti

Hagaby GoIF

 

15

1 september

OK Milan

 

16

8 september 

Fellingsbro GoIF

 

17

15 september

OK Tisaren 

 

18

22 september

OK Alferna

 

19

29 september

KFUM Örebro OK

Vattendammarna 

20

6 oktober

Almby IK 

Ljungstugan

       
       

 
Webblänk till alla veterantävlingar under 2022 i Eventor finns HÄR!

 

 

 

 

Uppdaterad: 13 SEP 2018 23:28 Skribent: Ingemar Widén
E-post: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Örebro Läns Orienteringsförbund
Inga Holmström, Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Besöksadress:
Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orientering@orebro.r...

Se all info

Annons