In English
Hoppa till sidans innehåll

Veteranorientering 2021


 

Hej i tider med fantastiska höstfärger                             2020-10-17 

2020 årsmotions-OL (veterantour) är avslutad och kan läggas till handlingarna (som det heter på föreningsspråk). Det är dags att ta sig an 2021 års upplaga. Jag brukar ju på den sista tävlingen för säsongen ta upp lite frågor och funderingar inför nästa års tour. Detta var ju inte möjligt i år. Här kommer därför lite frågor och funderingar inför nästa år.

1)     Ska vi köra nästa år?

Jag tror mig veta svaret på denna fråga: Det stora antalet deltagare vi hade under hösten pekar på att vi självklart ska göra det.

2)    Restriktioner

Coronaläget i samhället börjar bli ganska allvarligt med ökande antal smittade. Det ser heller inte lovande ut framöver. Jag tror att vi kommer att få leva med detta hela hösten, vintern och våren. Förhoppningsvis kan det bli ändring framåt nästa höst. Vi får se hur det utvecklar sig. För vår del innebär det att de restriktioner vi haft kommer att kvarstå. Vi ska alltså inte erbjuda dusch, fika och rullande resultat på en skärm. Alla är ju vana vid detta så det ser jag inte som något problem. Har du förslag på något annat vi bör lägga till, ändra på eller ta bort? Låt mig i så fall få veta det så jag kan sprida det till er alla.

3)    Banor                  

Vi har ju kört med 4 banor (Kort-kort ca 1,5 km, Kort ca 2,5 km, Mellan ca 3,5 km och Lång ca 4,5 km). Ska vi fortsätta så eller göra någon ändring? Ska vi ha en 5:te bana som Västmanland och Sörmland har? Är längderna OK? Den kort-korta har ifrågasatts ibland. Den fyller en verklig funktion så att även de av oss som har lite svårt att ta sig fram får en möjlighet till en orienteringsupplevelse. Jag hänvisar till Bo Carlssons tackbrev som jag fått av honom och som jag har lagt in sist i detta veckobrev.

4)    Startavgift      

Vi har tagit ut 30:- under ett par år. Är det dags att höja till 40:-? Västmanland/Sörmland har haft den avgiften redan under 2020. 2019 tog SOFT bort tävlingsavgiften som betalades in till SOFT och distriktsförbunden för nationella och distriktstävlingar. Den ersattes med en arrangemangsavgift som beräknas på den totalt inbetalda startavgiften för tävlingen. Nytt blev att den nya avgiften även gäller för närtävlingar. Blir arrangemangsavgiften under 100:- behöver den inte betalas in. Om vi har 30:- i startavgift så behöver inget betalas in till SOFT om antal deltagare är max 110 st. Motsvarande antal med 40:- i startavgift är 83.

KFUM Örebro OK hade 95 startande vid den sista tävlingen i förra veckan. Startavgiften var 30:- vilket ger en arrangemangsavgift  på 42:. Den betalades inte in eftersom den är under 100:-. Om de haft 40:- i startavgift hade arrangemangsavgiften blivit 156:- som de hade behövt betala in. De hade också fått in 950:- mer i startavgift så de hade tjänat på det. Vad säger ni? Oförändrad 30:- eller höjning till40:-. Eller ska vi ha någon helt annan avgift och i så fall hur mycket?

Då är vi framme vid själva tävlingen. Då är det upp till varje arrangör att genomföra den på som de tycker är bra och passar dem. Jag tänker inte tala om hur det ska vara utan det är som sagt upp till var och en. Jag har fått in lite synpunkter som jag kan förmedla.

5)    Betalning

Några klubbar tycker inte om att arrangören skickar fakturor på startavgifterna. I de allra flesta klubbar betalar veteranen själv sin startavgift kontant eller med swish. När man skickar faktura så för man över jobbet på klubbens kassör (eller vem det nu är) att kräva in startavgiften till klubben i stället för arrangören. Ett extrajobb som jag förstår inte är uppskattat.

Det har även kommit synpunkter på att vi bara borde ha swish och inte tillåta kontanter. Kontanter lär ju vara en källa till smittspridning av coronaviruset. Jag vet inte hur allvarligt vi ska ta på det men att ha en liten hink stående vid kartorna för kontanter kan väl inte vara så smittspridande. Det är upp till er som arrangör att göra som ni vill.

Jag hoppas nu att ni pratar ihop er i klubbarna och talar om för mig vad ni kommit fram till och hur ni vill ha det nästa år. Jag har inte gjort något tävlingsprogram ännu för 2021. Det kommer jag att göra när jag fått svar från er på mina frågor och funderingar.

Ut och njut av de fina höstfärgerna. Om en vecka blir det vintertid/normaltid i almanackan och då kommer mörkret en timme tidigare på dygnet.

Ingemar Widén

 

Hej

Vill bara höra av mig och tacka för alla goda evenemang. Går även till alla arrangörer och fram för allt till banläggarna. Vi som har vår bästa tid (ganska långt och kanske inte så överdådigt bra) bakom oss är glada för att vi ändå kan vara med tack vare Kort-Korta. Genomgående bra och lagom utmanande banor.

Vänliga hälsningar

Bo Carlsson

OK Tisaren

 

 

Arrangör

Samling

1

18 mars

 

 

2

25 mars

 

  

 

1 april

Skärtorsdag

Ingen tävling 

3

8 april

 

 

4 

15 april

 

 

5

22 april

 

  

6

29 april

 

 

7

6 maj

 

 

 

13 maj

Kristi Himmelsfärd 

Ingen tävling

8

20 maj

 

 

9

27 maj

 

 

10

3 juni 

 

 

 

 

Sommaruppehåll

 

11

5 augusti

 

 

12

12 augusti

 

 

13

19 augusti

 

 

14

26 augusti 

 

 

15

2 september

 

 

16

9 september

 

 

17

16 september

 

 

18

23 september

 

 

19

30 september

 

 

20

7 oktober

 

 

 
Webblänk till alla veterantävlingar under 2021 i Eventor finns HÄR!

 

 

 

 

Uppdaterad: 13 SEP 2018 23:28 Skribent: Ingemar Widén
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Örebro Läns Orienteringsförbund
Inga Holmström, Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Besöksadress:
Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Manage Preferences

Annons