In English
Hoppa till sidans innehåll

Kommande års veterantävlingar


2022 år Veterantour. 

Vid efterträffen på den sista veterantävlingen för i år så diskuterade vi 2022 års tävlingar och vad som bör/ska gälla då. Vi kom fram till följande.

Under 2021 kom en del klagomål/synpunkter på val av terräng. Framförallt de äldre veteranerna tyckte viss terräng var svår och jobbig att ta sig igenom.

Det är den arrangerande klubben som väljer terräng och utser banläggare. Vi deltagare ska inte styra deras val och bestämma hur det skall vara. Det vi kan göra är att vädja till arrangören att försöka finna terräng som inte är så svårframkomlig. Inte en massa sly och hög undervegetation.

I övrigt så kändes det som att alla helst vill att vi skall återgå till som det var innan pandemin slog till. Vi kom fram till att vissa saker är obligatoriska och andra är frivilliga.

Banorna

Vi fortsätter med 4 banor (kort-korta, korta, mellan, långa). Det är obligatoriskt.

Längd ca 1,5, 2,5, 3,5, 4,5. Längden beror givetvis på terrängens beskaffenhet.

Den kortkorta banan ska man kunna ta sig runt utan att behöva gå genom obanad terräng. Den används ju framförallt av personer som har svårt att ta sig fram och som har stavar eller kryckor till hjälp.

Den långa banan ska ha så hög svårighetsgrad som möjligt. Även de som springer kort och mellan vill inte ha för lätt orientering. Orienteringsmässigt lite grand att bita i. Det är som sagt banläggaren som bestämmer hur det blir.

Anmälan

Det är önskvärt att anmäla sig i förväg via Eventor. Arrangören får då ett hum om hur mycket kartor som behöver tryckas. Detta är inget krav utan man ska kunna anmäla sig direkt på tävlingsdagen. Vi behåller anmälningsavgiften på 50:- inkl.fika. Betalning görs kontant eller med swish.

Dusch

Under 2021 fick man ta med sig eget tvättvatten eller en kallad våteklut. Att gå tillbaka och kräva dusch verkar nog alla innerst inne vilja. Detta begränsar vilka områden man kan utnyttja. Det krävs ju att det är något så när nära till en klubbstuga eller anläggning som kan erbjuda dusch. Vi kom fram till att det är önskvärt men ej obligatoriskt att erbjuda dusch. Det blir viktigt att informera i inbjudan vad som gäller på tävlingen.

Fika

Samma sak här. Kravet togs bort p.g.a. pandemin. Var och en fick ta med sig eget fika. Det innebar att varje klubb satt för sig själva och intog sitt fika. Någon samling över klubbgränsen fanns knappast vilket jag tycker är synd.

Dusch och fika går ju hand i hand så även här krävs att det finns ett ställe i närheten där man kan erbjuda fika. Även här är det önskvärt men ej obligatoriskt att erbjuda fika. Lika viktigt att informera i inbjudan vad som gäller på tävlingen. Arrangören tar ut 30:- för fikat.

Hjärtstartare

Beträffande vad som gäller angående hjärtstartare så finns ett eget dokument om detta. Det finns liksom detta på Veteransidan på ÖLOF:s hemsida.

När börjar vi?

Vi brukar försöka ha 20 tävlingar under året, 10 på våren och 10 på hösten. Påsken infaller sent 2022. Skärtorsdagen är den 14:e april vilket medför att Kristi Himmelsfärds dag är den 26:e maj. För att få till 20 tävlingar och hålla oss inom vårdatumstoppet och starten av älgjakten beslöt vi att testa att köra 11 tillfällen på våren och 9 på hösten. I de veckor då skärtorsdagen och Kristi Himmelsfärd inträffar flyttas tävlingen till tisdagen.

Första tävlingen blir torsdagen den 17:e mars med sista vårtävlingen tisdagen den 24 maj. Återstart efter sommaruppehållet torsdagen den 11 augusti med avslutning torsdagen den 6:e oktober.

Välkommen till 2022 års Veterantour

 

Uppdaterad: 03 OKT 2021 18:51 Skribent: Björn Alpberg
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Örebro Läns Orienteringsförbund
Inga Holmström, Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Besöksadress:
Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orientering@orebro.r...

Se all info