In English
Hoppa till sidans innehåll

TACK ÅRETS ARRANGÖRER

10 NOV 2020 11:11
I en tid när all tävlings- och träningsorientering i princip hade upphört arrangerade OK MILAN, LINDEBYGDENS OK och LAXÅ OK från v15 tom v40 totalt 37st Corona anpassade träningstävlingar.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2020 11:11

Från april till september kunde orienterare i Örebro Län springa orienteringsbanor i princip varje dag om man ville. Det är förstås ”Veckans träningsorientering” eller ”Veckans bana” som vi syftar på - med färdiga kartor och banor att hämta från Internet - med andra ord ”självservering” och Coronasäkert.

COVID-19 pandemin stoppade i princip all tävlingsverksamhet i Sverige i år och suget efter att komma ut i skogen var väldigt stor. Årets arrangörer har hanterat restriktionerna mot att samlas i grupp över 50 personer på ett bra sätt och man har kunnat erbjuda träningsorientering genom att helt enkelt låta banor och kontroller sitta kvar i skogen under en hel vecka istället för endast under en dag.

I år kunde man fritt välja både dag och tid när man ville springa och även välja att återkomma och springa fler banor under samma vecka. Den här formen av träningsorientering är absolut här för att stanna då den innebär många fördelar för både arrangör och deltagare. Arbetet men utsättning och intagning av kontroller blir också enklare och inte så tidskritiskt då mycket arbete kan göras innan.

Genom att de tre föreningarna verkar i olika delar av distriktet så har LAXÅ OK täckt in behovet i södra delen i distriktet, OK MILAN den mellersta och slutligen LINDEBYGDENS OK den norra delen.

Det här hoppas vi kan fortsätta även i framtiden då det ger ökade tillfällen att orientera på olika områden och vid tillfällen som man själv kan bestämma över.

Slutligen så innebär varje arrangemang – litet som stort – att man ökar kompetensen i föreningen i tävlingsadministration, kartritning och banläggning och det sker också på en på en ”lagom” nivå. Slutligen ger det arrangören en inkomst som behövs i verksamheten

Vi vill rikta ett stort tack till OK MILAN, LAXÅ OK och LINDEBYGDENS OK för arbetet med årets träningsorienteringar.

Tävlingskommittén
Örebro Läns Orienteringsförbund

Skribent: Björn Alpberg
Epost: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Örebro Läns Orienteringsförbund
Inga Holmström, Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Besöksadress:
Lodstigen 20
713 72 Gyttorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orientering@orebro.r...

Se all info

Annons