Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Omstart

24 MAJ 2022 16:53
Antalet deltagare under vårens tävlingar i Skåne har minskat med ca 20% jämfört med tiden före pandemin. På Vårträffen den 16 maj togs detta viktiga ämne upp och deltagarna kom med många förslag för att få en bra "Omstart".
  • Skapad: 24 MAJ 2022 16:53

En del av Vårträffen ägnades åt frågan om hur vi kan öka engagemang och deltagande: "Omstart". Det verkar råda enighet om hur situationen är och problemet med att få fler att engagera sig i klubbarnas verksamhet och/eller bli aktiva medlemmar. Att lösa denna svåra fråga under en timmas konferenspass är naturligtvis inte möjligt. Det finns nog ingen enskild enkel lösning "quick fix" utan snarare handlar det om att göra många olika saker som i kombination och över tid skapar en bättre situation.

En 15 minuters gruppövning visade ändå hur mycket man kan uppnå på kort tid. Här fick deltagarna skriva ner idéer och förslag som sedan utvecklades vidare av 2-3 andra deltagare. I dokumentet nedan finns förslagen samlade.

Några förslag handlade om förbättrad kommunikation och marknadsföring. Kan vi på ett bättre sätt nå ut i media och locka fler till orienteringssporten? Vi inom SkOF tog med detta och ska prova några nya grepp inom kort.  

Deltagarnas förslag och idéer till Omstart, klicka här. 

Presentation av Magnus Nilsson RF-Sisu, Folkbildning och vad RF-Sisu kan bidra med, klicka här.

Mer information angående Omstartsstöd från SOFT, här.

Skribent: Roger Klotz
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Skånes Orienteringsförbund
Roger Klotz, Kamrersvägen 35
237 34 Bjärred

Kontakt:
Tel: 0704537026
E-post: This is a mailto link

Se all info