In English
Hoppa till sidans innehåll

Coronavirusets påverkan på skånsk orientering

15 MAR 2020 21:53
Skånes Orienteringsförbunds styrelse har idag 15 mars haft ett extrainsatt styrelsemöte angående hur covid-19 (coronaviruset) påverkar skånsk orientering.
  • Skapad: 15 MAR 2020 21:53

Styrelsen har tagit del av Svenska Orienteringsförbundets riktlinjer som vi naturligtvis följer. Svenska Orienteringsförbundet har också i Arrangörsnytt 1-2020 skrivit information riktad till arrangörer. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller råd om riskbedömning av arrangemang med anledning av covid-19 och som vi rekommenderar arrangörer att ta del av. Styrelsen håller sig uppdaterad om utvecklingen och riktlinjerna kan naturligtvis komma att förändras. Med stöd av detta har styrelsen beslutat följande:

 

Allmänt

Styrelsen ser det som viktigt att hålla igång verksamheten så gott det går, och speciellt verksamhet för barn och unga. Frisk luft, motion och att göra det man tycker är roligt kan vara nog så viktigt i en tid som denna. Orientering har fördelen av att vara en idrott som bedrivs utomhus och utan kroppskontakt. Genom att ta bort moment som innebär att människor vistas fysiskt nära varandra, samt att säkerställa möjlighet till god handhygien finns det goda möjligheter att bedriva orienteringsverksamhet i sitt närområde.

Har man minsta symptom på sjukdom ska man ovillkorligen stanna hemma. Detta gäller både tävlande och funktionärer.

 

Tävlingsverksamhet

Styrelsen uppmuntrar till att genomföra de tävlingar som är planerade, men med modifieringar i enlighet med Svenska Orienteringsförbundets anvisningar. Ytterligare kommunikation riktad till arrangörer i Skåne kommer inom någon eller några dagar. Under tiden ber vi arrangörer att inte redan nu ställa in tävlingar, utan tvärtom fundera på hur de kan genomföras.

Vi har dialog med Andrarums IF angående DM natt 9 april och återkommer med besked.

 

Ungdomsverksamhet

Ungdomskommittén har möte den 16 mars och återkommer med närmare besked om deras verksamhet vad gäller t ex ungdomsserie, sommarläger och teknikläger. Vi har fått besked på att SSM som var planerat till 18-19 april i Halland kommer ställas in.

 

Klubbverksamhet och närtävlingar

Vi uppmuntrar till att hålla igång verksamhet, speciellt för unga. Använd gärna de luckor som uppstår i tävlingsprogrammet och skapa närtävlingar.

 

Kart- och markträff 28 mars

Belut tas om några dagar huruvida träffen blir av. Endast ett fåtal är hittills anmälda.

 

Vårtäffen 27 maj

Vi återkommer längre fram med information om huruvida träffen kan genomföras och i så fall i vilken form.

 

Kontakta gärna styrelsen med frågor och synpunkter via This is a mailto link.

Skribent: Anna Ljungqvist
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Skånes Orienteringsförbund
Granquist, Falkviksvägen 8
294 35 Sölvesborg

Kontakt:
Tel: 0705130750
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons